onsdag 28 juni 2017

Bardu

Ingen vet var Bardu ligger, inte vi heller, men vi är ca 17 mil söder om Tromsö.

Det gick hur bra somhelst att sova på parkeringen i Tromsö, vi vaknade tidigt så vi kunde lägga på pengar i automaten och det blev en snabb frukost. 


Vi ville komma ut och se en del av staden, det finns väldigt mycket, många muséer, konst och annat. Vi gick först till turistinformationen för att fråga om ställplatser och annat. Hon bekräftade att det inte finns några möjligheter att stå med bobil i Tromsö, men att dom diskuterade med kommunen om detta. 


Vi promenerade sedan omkring i denna fantastiskt vackra stad. Jag har ju jagat trähusbebyggelse och idag fick jag verkligen se massor av fina trähus. Det fanns massor att se av olika slag, mycket konst som jag tycker om att titta på. Jag skulle gärna återvända hit och blir ju också nyfiken på hur det ser ut här på vintern.
Tjejen på turistinformationen tipsade oss om fjällbanan så när vi var nöjda i stan åkte vi dit. Vi åkte upp och fick se stan uppifrån. Själva centrum av staden ligger på en ö och det blev tydligt när vi såg det så här. Vädret var finare idag och vi kunde njuta av lite sol varvat med regnskurar.Jag är så stolt över mig själv, nu åker jag linbana utan några som helst problem. Det är ju på tiden!


Under eftermiddagen körde vi vidare och nu började jakten på någonstans att stå. Imorgon ska vi hälsa på Haralds släktingar och vi ville inte flytta oss för långt därifrån. Vi körde på fortsatta vackra vägar med höga fjäll omkring oss och först åkte vi till en camping som var stängd, senare följde vi en skyltning med husbilsplats och kom ner till en liten camping. Jodå, det fanns två fina platser att välja på, men betalkort tog dom inte, Swish kanske? Nej, det visst hon nog inte ens. Bara kontanter gäller och det hade vi inte. Nu står det idiot på två pannor här, varför kör vi omkring utan kontanter? Vi fick köra vidare och nu hittade vi ingenting, stämningen som varit på topp idag blev lite mer dämpad haha! Vi har heller inte skaffat oss något bra med ställplatser och campingar i Norge, vi tror alltid att det ska ordna sig. Vi har en app i telefonen, men den är ju inte komplett, vi såg dock en camping där som egentligen var lite för långt borta, men vi hade inget val eftersom vi gärna ville ha en dusch och tömningsmöjlighet. När vi kom till den campingen tog dom också bara kontanter, dom hade visserligen en kortläsare, men bara norska kort fungerade, jag fick nästan hjärnblödning! Men, vi kunde köra in till centrum i en liten by nära, där fanns en bankomat på COOP, jag tog ut lite mer norska pengar så vi har till fler gånger vid behov. Till slut kunde vi ställa oss, koppla elen och pusta ut så nu njuter vi.6 kommentarer:

 1. Makalöst vackert igen!! Vilka byggnader!! Och vilken natur!! Tur att det löste sig till sist med ställplats och pengar så ni får njuta lite!! Spännande att möta släkten sen!! Ha det gott!!! KRAAM!! ❤️❤️❤️

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag skall försöka bli lite bättre på att svara här, men du vet, Iphonen, jag gillar det inte! Jag blir så glad av din uppmuntran och glädje! Kram

   Radera
 2. Vilka härliga äventyr ni är med om. Av alla slag.....😀 Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, hoppas ni har det fint ni också, hör av er när ni är i Skåne! Kram

   Radera
 3. Vilka vackra vyer! Skit vad irritetad man blir när de är så omoderna! Jag jar jeller aldrig kontanter men med maken är det tvärt om, åker aldrig utan cash på fickan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, samma här och ändå hade han inte tagit ut norska pengar!

   Radera