torsdag 15 juni 2017

Karlstad

Vi hade en härlig morgon hos kusin Annki och Dag, de bjöd på frukost, dusch och allt möjligt fint. Vi njöt av en så fin och solig förmiddag.Jag var bara tvungen att prova en av deras sittplatser uppe vid poolen med utsikt över Hjälmaren, medan kusiner satt och pratade nedanför.Här har vi stått fint granne med Annki och Dags husbil.

Vi kom iväg så småningom med målet Karlstad. Vi skulle gå på Sandgrund, Lars Lerans ställe. När vi körde in mot centrum fick vi en riktig chock, det var studentfirande i Karlstad! Massor av folk som irrade runt och lastbilsflak i massor, trafiken stod stundtals helt stilla. Vi tog oss fram till Sandgrund, men det fanns inte en ledig parkeringsplats i sikte och efter någon timme hade vi lyckats krångla oss ur centrum och hittade en ställplats på en stor parkering. Det blev helt perfekt och vi kunde andas ut. Det blev dock försent att besöka Sandgrund så vi får ta det imorgon istället.Parkeringen, som också står som ställplats för husbilar, ligger alldeles vid MariebergsSkogen som är Karlstads Stadspark. När vi vilat oss en stund efter körningen gick vi istället en promenad härinne.


Jodå, första glassen!


En helt makalöst fin park med så mycket olika saker överallt. Naturum stängde tyvärr precis när vi kom, de hade annars en fotoutställning som jag velat se.En del var en upplevelse/sinnesträdgård med massor av roliga saker.Scenen var inte öppen, men här är säkert mycket som händer under sommaren.Detta är bara en liten del av allt mycket fint, särskilt för barnen.


Middagen idag blev det där vanliga som jag brukar göra i bilen, stekt kyckling med färdig mango/currysås, nypotatis och sallad. Nu tar vi en vilokväll.

4 kommentarer: