onsdag 21 juni 2017

Moskosel

Jo det gick faktiskt att sova trots dånet och kylan. Vi kan värma bilen med gasol, men hittills har vi inte behövt det.


Som synes kan Harald stå ute och prata i 7 graders värme, långa byxor på iallafall! Andra var mer påklädda!


Vi åkte iväg imorse på den sista sträckan på Vildmarksvägen. I Vilhelmina var den slut och vi stannade en stund där och tittade.Det var en jättetrevlig turistinformation i Vilhelmina, mycket aktivitet och en kvinna kom och frågade oss hur vi hade det. Det blev ett trevligt samtal om allt möjligt. Hon tyckte det bästa för deras del var att fråga turisterna hur de upplevde området. Har vi kanske missat något? Vi stänger ju ner alla turistinformationer känns det som.


Vi gick och tittade på den gamla Kyrkstaden med vackra gamla hus.I ett av husen var det försäljning av hantverk och jag köpte ett armband i sameslöjd som denna kvinnan gjorde. Hon berättade en massa om sametraditioner för oss och visade sin trumma som hon själv gjort och även hennes sameklänning. Ett trevligt möte.

Vi tittade också på ett samevist.
Här var kåtorna öppna och vi kunde titta in och se hur det såg ut.

Den samiska flaggan som vi har lärt oss idag att den har fyra färger som symbol för fyra länder där samerna kommer från samt att färgerna är från naturen.

Vi körde vidare norrut, lite tråkig väg idag, skog och kalhyggen varvades, men så plötsligt blev vi överraskade av en massa renar.
Inlandsvägen, som vi kör går jämsides med Inlandsbanan som Harald vid ett tillfälle överraskade mig med att han ville åka. Nu kör vi istället haha!


Vi kom fram till Arvidsjaur och kollade lite där, men tyckte inte det kändes så kul så vi fortsatte en bit till. Vi hade hittat en ställplats i Moskosel och där ställde vi oss. Rätt mycket regn ikväll och kyligt så vi håller oss inne i bilen. Dock har vi en fin utsikt, så nära vattnet som när vi seglade och det bästa är att vi kan sitta inne i värmen och njuta istället för att gå ner i en båt och inte se något!
Idag gjorde jag stuvad blomkål med falukorv, Harald ville ha potatis också.


Litta trött ser det ut som.

2 kommentarer:

  1. Oj vad långt norrut ni är! Tråkigt att ni fryser, vi svettas, 30 grader idag.... kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, ja men får vad man väljer..... Kram

      Radera