Translate

fredag 5 april 2019

Ausburg


Idag fick vi problem, den där Romantische Strasse är inte så lätt att följa, den är inte utsatt på GPS:en eller Google Maps så vi försöker hålla koll på de bruna skyltarna. Plötsligt ser vi den försent också blir det långa omvägar innan vi kan vända. Det är nog lite svårare med stor husbil än med vanlig personbil. 


Vägen är annars väldigt vacker på alla sätt och emellanåt kommer vi igenom små byar/städer. 



Vi var vid rätt gott mod trots flera vändningar ända tills vi kom till en större stad, Landsberg och där tappade vi helt orienteringen, den vägen vi skulle kört var avstängd och det gick inte att köra på det hållet med resultat att vi bara körde rundor i stan. Då sviktar humöret och vi blir irriterade på varandra. 




De flesta städer är väldigt gamla och har oftast ringmurar.



Det gick inte längre så vi körde motorvägen upp till Augsburg där vi skulle stanna för dagen. Därigenom missade vi en bit av Romantische Strasse, men hoppas på bättre orientering imorgon. Vi hittade iallafall till ställplatsen i Augsburg och när v kommit på plats gick vi iväg till stan. 



Den staden är mycket större än övriga och större än vi hade föreställt oss. Vi var inte så förtjusta, men promenerade omkring och tittade. Det hör till saken att idag har det varit svinkallt, vi hade 3 grader imorse och den gick inte högre upp än till 6-7 grader under dagen. Där finns enorma torg med uteserveringar men allt stod tomt och det gör nog sitt till intrycket vi fick.













Det var en enormt stor stadsmarknad som vi gick runt och tittade på.




På väg tillbaka till Boris.



Till middag idag gjorde jag en pastarätt med bacon ungefär som jag brukar med den skillnaden att jag provade ta i den där tryffelmassan vi köpte i Istrien. Jag är inte riktigt överens med mig själv om jag gillar det, men jag ska googla och prova lite när jag kommer hem.

2 kommentarer:

  1. Ja vintern verkar ha vänt tillbaka lite. Vi har fått lite snö men den verkar ge vika så sakteligen. Men kalla isiga vindar inte alls som förra veckan. Hoppas på bättre temperaturer snart igen. Tycker den staden ser väldans tjusig utja, hade det varit varmare och mer folkliv hade ni nog som dusäger tyckt bättre om den. Kram på er💚

    SvaraRadera
    Svar
    1. Även om vintern kommer tillbaka några dagar så vet vi ju att det bara är tillfälligt och ljuset finns där ändå. Ja när jag nu ser på bilderna så ser det ju så fint ut, jag tror att vi började bli trötta haha! Kram

      Radera