Translate

söndag 14 april 2019

Lördag

En härlig lördag på alla sätt. Jag lagade mat till kvällens samvaro, men hann gå en promenad också. Vi fick besök på morgonen av Haralds syster Inger och make Peter, så trevligt med en pratstund.



I stan är påskdekorationerna utsatta, så trevliga virkade dekorationer istället för fjädrar.



Det var lågvatten och på långt håll fattade jag inte riktigt vad det var för konstigt mönster i havsbotten. Alldeles fullt överallt, har nog aldrig sett så mycket.



Det växer och knoppas överallt nu, det är så härligt och hoppfullt på något sätt.
Jag mötte Harald och vi fick på vernissage på Köpmansgatans galleri. Min gamla arbetskollega och vän Lotta är en av de som ställer ut där nu. 


Hon målar så fina akvareller och gör även keramikfigurer, titta in där.

På kvällen kom våra vänner Bitte och Tommy och kvällens meny var denna.


Som förrätt Råkakor med rödlök, stenbitsrom, creme fraiche, gräslök och citron. Mina råkakor blev lite för finrivna, svårt att ha ett lagom rivjärn.


Huvudrätten var god tyckte jag själv. Krämigt curryris med kycklingspett och äpple, det blev lite som risotti.


Efterrätten var jag spänd på, men tyvärr blev det inte så gott som jag trodde. Passionscurden blev för lös, det skulle ju vara fina små toppar precis som marängen, men de flöt ut till fula pladdor. Hela efterrätten var alldeles för söt. Passionscurd med hallonmaräng på smulig botten.


Vi hade hoppats på att sammanstråla i Tyskland, de kör med sin husbil på torsdag, så det fick bli en träff här hemma istället.


Det blev mycket prat varvat med kortspel och Sequence, roligt var det på alla sätt. 


Vi spelar ett kortspel som kallas "Rövhål", ingen vet vad det heter på riktigt haha.


Detta är en trevligt spel, lika roligt att spela två som flera. Är vi mer än två så spelas det i par, vi spelar Harald/Bitte och jag/Tommy. 


Tack för att ni kunde ta er tid att träffas innan ni kör!

2 kommentarer:

  1. Alltså vad du grejar!! Jag vill också komma och äta och mysa hos dig och er!! Varför bor ni så långt borta??❤️❤️❤️ Tacksam ändå för att vi kan ”ses” så här iaf!! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, älskar att "greja"! Och önskar att ni kunde komma, önsketänkande.... Kram

      Radera