Translate

söndag 31 juli 2016

Fjällbacka

Som det har regnat hela natten, skönt att det kommer på nätterna iallafall. Vi promenerade ner till Grebbestad och gick runt och tittade. Ny dag och nya möjligheter kändes det som. 
Tillbaka tog vi en fika på parkeringsplatsen under rätt mycket skratt. Bilden av oss själva är liksom rätt dråplig.


Konst eller bara dålig smak?


Vi tittade på en jättefin utställning med keramik kombinerat med drivved och sten.


Grebbestad har  en liten fiskeflotta kvar.



Vi bestämde oss för att det var dags för Fjällbacka, Haralds kusin hade skrivit till oss att de var på Sälviks campingplats. Vi ringde för andra gången dit, men fortfarande fullt där. Vi börjar fatta lite och har googlat på de olika skyltarna som finns och vi kan nog stå på fler ställen än vi trott. Vi körde till en långtidsparkering utanför Fjällbacka, vi börjar också acceptera att det är så vi får stå. Promenad ner till Fjällbacka, alltid roligt att komma dit, men en gång sedan är vi nöjda.


Här står vi utanför Haralds barndoms sommarställe Briggen.





En liten utställning till med underbara akvareller.

Under tiden vi gick där ringde Annki, Haralds kusin och hon hade minsann ordnat en plats till oss på campingen bredvid dom. Hon och hennes man Dag har också en Hymer husbil och vi kunde stå bredvid dom, ibland går det att ordna! Vi körde dit och det gick jättebra, när vi kommit på plats blev vi bjudna på fika hos en annan släkting där, ett kusinbarn Johan med fru Gerd. Det är många år sedan vi träffades och det var jätteroligt.



På Sälviks camping finns kusinernas barndoms sommarhus Torpet, det hyrs ut till campinggäster och dom har såklart många minnen härifrån.

På kvällen var det ett band som spelade på dansbanan här, sista bandet för denna sommar, så konstigt det känns. Vi hade inte riktigt planerat inför detta och åt middag innan vi gick dit medan Dag och Anki hade med sig kräftor och räkor. Kräftorna var egna fångade i Hjälmaren där de bor och kokta av Dag, helt underbart goda. De bästa jag någonsin ätit, räkorna, som jag också fick smaka, á 345 kr/kg var ingenting i jämförelse. 

Bandet som spelade var riktig dansbandsmusik haha! Tyvärr var det väldigt kallt ute och en riktigt isig vind, men vi höll ut ändå rätt länge innan vi gick hem till Johans förtält till deras husvagn och avslutade kvällen.





Dag kan både äta och fixa underbara kräftor.




Harald och kusin Annki


och kusinbarn Johan.


Jag gick ner till den lilla hamnen och badplatsen när solen gått ner. Får bli avslutning på denna fina dag.

4 kommentarer:

  1. Se där ..ni börjar gilla läget..så roligt..och ni är ju på de vackraste platserna man kan tänka sig..så härligt:)
    Gunnel

    SvaraRadera
  2. Och jag låter som en gammal repig grammofon skiva som hakat upp sig "HÄRLIGT!!!!" Så fina bilder och ni ser ut att må gott och har roligt ändå. Den här resan kommer ni njuta av i minnet sen i vinter. Såg förresten en film sent igår på 1an m Robert Redford som seglade och förliste... Tänkte skicka ett sms till dig så du kunde titta och bara njuta i Bosse sen 😘 Vågade inte skicka ändå ifall ni sov. Ha det gott nu. Kram Anna 😃💚

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, det är ju alltid så roligt att få dina kommentarer så haka du upp dig haha! Oj, ja det hade kanske varit något att se och tycka det är skönt med husbil. Kram

      Radera