Translate

söndag 23 september 2018

Fotboll

Idag blev det fullt fokus på den där sorteringen, jösses, vad håller jag på med? Jag har kommit till banden nu och jag tror att det är det sista.


Nu slänger jag alla banden från karnevalen i Salvador i Brasilien. Vad trodde jag att jag skulle ha alla dom till?


Min tur att laga mat nu och jag gjorde en ny köttfärsröra. Jag har fått en massa Matmagasinet av svärdotter Ulle och håller på att gå igenom dom. Receptet är därifrån.

Mormors Miljonröra
1 paket bacon
1 stor gul lök
500 g nötfärs
2 lagerblad
3 dl buljong
3/4 dl tomatpuré
1 tsk curry
salt och nymald svartpeppar

Skär baconet i småbitar och skala och hacka löken. Lägg baconet i en torr kall panna, slå på värmen och stek det lätt tillsammans med löken. Tillsätt nötfärs och lagerblad och stek ytterligare 5 minuter. Finfördela färsen medan du rör i det. Tillsätt buljong, tomatpuré och curry och låt alltsammans puttra 10-15 minuter. Smaka av med salt och peppar och servera med potatismos och hackad persilja.
Det blev riktigt gott.

Efter middagen promenerade jag, dotter Mia och barnbarnet Amanda ut till Lerberget för att se Kullabygdens Damfotbollsförening, KDFF, spela match mot Lund.



Det blev faktiskt ganska kallt under matchens gång.


Sonen Joel, som är aktiv i föreningen, satt i båset (?) och rapporterade.


Barnbarnet Ebba är med och spelar igen efter ett långt uppehåll efter hennes operation av foten. Rehabiliteringen har tagit lång tid, men nu är hon taggad igen.






KDFF vann med 4-0, bra jobbat! 


Det var så kul att se dom, sista hemmamatchen.

2 kommentarer:

  1. Härligt att Ebba är på fötterna ordentligt igen!! Och den maten verkade smarrig!! Mums!! Önskar jag orkade testa nåt nytt... Så tradigt med denna mat🤔 Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, ja ibland är det bara så att fantasin sätter stopp och det blir bara de gamla vanliga recepten eller inga alls. Men, börjar jag bara att testa nytt så blir det roligt. Mattidningar är bra för inspirationen! Kram

      Radera