måndag 20 januari 2014

Januari månad

Nu är det verkligen januari, inte den bästa månaden enligt mig fast februari är nästan värre. Det är kallt ute nu, imorse skulle jag vara på Sandflygsgatan kl 8 och satte väckarklockan. När jag promenerade dit i kyla och mörker tänkte jag på hur bra jag har det och att vintern inte känns riktigt lika jobbig som när jag jobbade. Jag behöver inte ge mig ut tidigt i mörker varje dag och så skönt det är. Sedan måste jag tänka att jag jobbat i nästan 50 år och att jag verkligen får lov att vara ledig nu, att jag är värd det.


 
Jag mötte Ebba och Wille som glatt kom gående och skrek "Hej farmor!" Jag fortsatte hem till dom, väckte Amanda och stöttade henne att komma iväg i taxin till skolan.

 
Under tiden ljusnade det och trädgården och poolen ligger snötäckt.

 
Jag fortsatte ut till Margreteberg och gick invallningen hem, det blev 5,6 km. Det var riktigt kallt i vinden och inte särskilt skönt.

 
Det medhavda kaffet känns riktigt avlägset.


 
Kameran strejkade till slut, den blev nog för kall.
 
I januari och kyla är det tillfälle att frosta av frysen. Att sedan försöka använda allt där är ju också bra och spara lite hushållspengar. Även jag undrar faktiskt hur mycket vi egentligen har där. Idag gjorde jag fisksoppa till mig och Harald fick andra rester. Även tvättstugan klarades av idag. Harald ligger fortfarande i sängen, är uppe korta stunder, men känner sig iallafall lite bättre.
 
Lite tid vid scrapbordet blev det också. En lift av My/Scrapmyran på Swescrapbook http://swescrapbook.blogspot.se/2014/01/scraplifta-myscrapmyran.html gjorde jag. Hon är en riktigt duktig scrappare och jag gillar hennes LO väldigt mycket och därför var det roligt att få lifta henne.

 
Jag liftade hennes upplägg och titeln, använde en ljusgrön cardstock som jag stämplade på och sedan flera udda mönsterpapper och dekorationer. Foto på Ebba, Wille, Alva och Alice.

2 kommentarer:

  1. Håller med "jätteruggigt" att gå ut, därför håller jag mig mest inomhus, men får genom dig se ett vintrigt Höganäs och det tackar man för.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack själv Ulla för dina flitiga kommentarer!

      Radera