Translate

tisdag 14 februari 2017

Müsli

Jag gjorde min vanliga musli idag och kunde inte hitta den här på bloggen. Jag har ju liksom tänkt att jag ska kunna hitta mina recept här och helt slippa pappersrecept. Därför lägger jag det i ett separat inlägg nu och hoppas jag hittar det nästa gång. Jag älskar den och vill ha den varje morgon tillsammans med filmjölk och lite koncentrerad juice.


Müsli
7 dl havregryn
2 dl vetegroddar
2 dl kokosflingor
2 dl solroskärnor
2 dl pumpakärnor
1 dl hela linfrön
200 g hackade nötter av olika slag
1/2 tsk salt
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 1/4 dl vatten
3 msk sirap
200 g torkad frukt/bär av olika slag
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla torra ingredienser utom frukt/bär i en långpanna. Blanda vatten och sirap och ringla över blandningen. Rosta müslin i nedre delen av ugnen tills müslin känns torr och har fått fin färg. Tar ca 15-20 minuter. Rör om då och då. Tillsätt frukterna/bären då blandningen svalnat.



2 kommentarer:

  1. MUMS!!!😍😍😍Ska jag testa någon gång!!
    Kör med Icas egna pumpa och tranbär och toppar med lite mer pumpakärnor och solroskärnor just nu. Kul att testa nytt!! Kram💚

    SvaraRadera
    Svar
    1. En färdig müsli som också är god är den gula påsen på ICA, tror att det är Risenta men är inte helt säker, den med tranbär. Kram

      Radera