Translate

torsdag 1 augusti 2019

Augusti

Det är helt otroligt, det är den 1 augusti idag och sista sommarmånaden. Det går alldeles för fort. Idag har jag haft det lugnare, behövdes. Jag har värre ont i min käke, jag ökade medicinen i måndags, men har ändå ont. Kanske det är så att jag behöver vila, när vi var ute med husbilen så gör jag ju det automatiskt. Jaja, jag vet, jag kan inte ta det lugnt och det vet alla också. Så det är som det är! Men, idag var klockan elva innan jag reste mig från morgonsoffan.


När gårdagens disk var klar kunde jag njuta av blomman jag fick igår av Bernt och Ulla. Vad den är vacker!


Jag tog en liten promenad och besökte svärsonen Jonas mor Elsa som nyligen flyttat till en ny lägenhet i seniorhuset vid CityGross.


Jag blev bjuden på kaffe och även Elsas syster Sonja var där. Vi hade en så trevlig stund där på hennes inglasade balkong. Hennes lägenhet är så fin och det var så roligt att se. 
Jag städade Boris husbil idag och sedan var jag så badsugen så jag tog cykeln ner och badade. Åh, det är så skönt, 20 grader idag.
Eftersom jag inte har så mycket idag passar jag på att visa de senaste böckerna jag läst.


Den här tyckte jag om, en relationsroman i min smak. En mans hustru dör och han anmodas i ett brev från henne att försöka få bättre kontakt med deras två barn och jobba för deras lycka. Intressant.


Också denna fina bok om två personer som möts i koncentrationslägret i Auschwitz och båda överlever. En stark berättelse om kärlek, så läsvärd.


Jag läser inte ofta Nora Roberts, men tänkte att det kanske är sådär lagom lätt att läsa när vi är ute med husbilen. Jag köpte en serie på tre böcker och har nu läst två. Denna första var rolig att läsa, men hela historien bygger på magi och övernaturlighet, det blir lite för mycket i min smak.


I den här andra boken blir det alldeles för mycket av den där magin och ibland helt obegripligt. Ska jag verkligen läsa den tredje, ja det kan jag inte låta bli, men tar en paus med en annan bok emellan.

4 kommentarer:

  1. Så kul att du var där och fikade. Och boken om tatueraren var så drabbande. Kram / Mia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alltid så roligt att prata med Elsa och Sonja!

      Radera
  2. Ja, du behöver mer vila!! Du behöver ju också all denna stimulans och att få göra grejer för att må bra. Du får lära dig att ta micropauser, att bara gå undan en stund och andas ut fokusera och sedan på’t igen. (Alltså dom dagar når du har enas din allra bästa Christel-dagar i minst 120 knyck 🙈😘) Annars är det ju inte dumt alls att ta nån dag nu och då och bara VARA! heller....😍😘 Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är ju så svårt att ändra på sig, bara försöka att lyssna lite på kroppen, men det är inte lätt! Kram

      Radera