Translate

onsdag 28 augusti 2019

Tjejträff/Syförening

Idag har jag inte varit ute, har inte mått så bra. Den här extrema värmen börjar bli svår att stå ut med, svetten rinner av mig hela tiden och jag är så trött. Jag förstår att jag inte är ensam om det, det är bättre egentligen att vara ute och helst vid badet. Jag städade lite i lägenheten, det behövdes och den ansträngningen räckte. Jag läste biverkningspappret till medicinen jag äter för trigeminusneuralgin som jag har, jag läste den innan, men nu förstår jag lite bättre varför jag mår som jag gör, det har skett en massa små förändringar hos mig som kommer sig av medicinen. Inget att göra åt det så länge jag fortfarande har ont i käken och tänderna.
Alltså, jag har visst varit ute, efter städningen gick jag och handlade. Jag satt här med bloggen och tänkte, vad fan har jag gjort idag? Ingenting och hela dagen har gått! Jo, men så kom jag på att jag städat och nu kom jag på att jag handlat, jag känner mig helt förvirrad.

Jag började med maten för kvällen, gjorde först en Äppelkaka.



Äppelpaj med nötfyllning, den blev god, jag serverade vaniljsås till.



Haralds son Fredrik kom upp och lunchfikade med oss. Han jobbar halvtid nu efter hjärtinfarkten och mår bättre och bättre, det är så roligt och att han tittar upp till oss.

Till maten för kvällen gjorde jag det som jag fick hos vännen Helene för en tid sedan. Rostade rotsaker i ugn och till det en Saffrans aioli. Det var ett väldans skärande och det var tröttande i det varma köket.


Jag använde potatis, rotselleri, palsternacka, morötter, paprika och rödlök. Garnerade sedan med citron och timjan. Jättegott! 


Jag glömde fota denna, men den är så god.


Jag serverade lite kex med ost som en liten förrätt samt ett glas Cava.


Vi pratade lite om vår försäljning i Mölle som vi alla var så nöjda med. Vi sålde faktiskt sammanlagt för lite över 10.000 kr, det är inte klokt! Men framförallt var vi så glada för att ha gjort detta tillsammans och för alla människor som kom och en del kunde vi sitta och fika med. Nu planerar vi en ny helg i början av november då det springs Kullamannen och det är mycket folk i Mölle. 



Som vanligt blev en del andra ämnen också avverkade! Tack för ikväll tjejer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar