Translate

tisdag 24 november 2015

Helsingborg

Idag har jag flytt hemmet och tagit en heldag i Helsingborg. Snön är puts borta så det var den vintern, regn och rusk idag. Jag shoppade lite, sådant som inte finns i Höganäs och sedan träffade jag vännen Elisabeth. Vi fikade på Fahlmans och hade trevliga timmar, mycket att snacka om.


Den stora julgranen fick lamporna på plats.När vi kom ut var det plötsligt mörkt och ljusen var redan tända.


Jag träffade gamla kolleger från mitt första arbete som arbetsterapeut, vi har regelbundet hållit kontakten sedan dess och försökt träffas en gång om året.


Vi möttes på Sundstorget vid Dunkers Kulturhus och gick på restaurang Inom.


Monica och Helene.
Väldigt trevlig restaurang och vi åt jättegott och hade det trevligt.


Monica, som kom direkt från sitt jobb var den enda av oss som tog en förrätt, men vi andra fick ett smakprov, gott.


Jag åt en risotti med gröna ärtor, tomat och parmesanost, mycket godare än det ser ut.


Monica beställde en tryffel till kaffet och fick detta fina exemplar, tyvärr lite suddigt foto. Härligt att vara ute på galej och samtidigt så mysigt att komma hem igen.

Tisdag och en ny skiss hos Veckans Skiss. Det är Karin som ritat denna.Jag använde vit CS och det gröna pappret är ett gammalt ett, ibland kan de komma till användning, men det är lustigt att det alltid är lättare att tycka om de nyare. Lite illgrönt kändes det nog, jag försökte dämpa det något med vit gesso. Fotot är på sonen Andreas med sina äldsta barn, mina barnbarn Rasmus och Anna, jag tror året är 1996.

2 kommentarer:

 1. ÅH!! Vilken mysdag du haft, härligt!!! Vad roligt att ni hänger ihop och träffas fortfarande, bra gjort!! Och go fika!!! Mums :) Vilken härligt somrig LO u gjort!! Man blir glad av den!! Kan det bli för mycket grönt? :) Tror inte det :) Ja tänk att det ska vara så mycket roligare med det nya man köpt hela tiden...Borde ha en utmaning till mig själv att använda det som ligger bortglömt jag tror jag :)
  Jag gjorde faktiskt en tolkning igår till den här, en rätt färgglad en min också...
  Hoppas hinna fota på någon lucka idag...när /om det blir lite dagsljus. Det är plusgrader och gråväder här idag så det är risk att det blir "mörkt" hela dagen.
  Så ingen snö här heller med andra ord...tråkigt!! Ha en bra dag kära du! Kram Anna :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, nej inte egentligen för mycket grönt haha! Ja, bra utmaning att använda gammalt, men det blir inte lika roligt, fast kanske.... Jag väntar med spänning på din tolkning. Då har vi det likadant nu, grått och mörkt! Kram

   Radera