Translate

lördag 7 maj 2016

Födelsedag

Jag hade födelsedag igår och idag är jag trött, men väldigt nöjd. Det blev en härlig eftermiddag och kväll nere vid Kvickbadet med familj och goda vänner. På morgonen grattade Harald mig med en ny skrivare, så roligt eftersom jag har varit helt vansinnig på vår gamla. Nu hoppas jag verkligen att denna är bättre och att jag inte drar mig för att skriva ut foto.


Jag hade ju förberett innan och igår var det bara potatissalladen kvar. Jag är totalt oduglig på att beräkna hur mycket jag ska göra eftersom jag är så rädd för att det inte ska räcka. Det blev massor av potatissallad över.
Dessa gjorde jag i torsdags, här är receptet på Kolafyllda päronmuffins med crumble. Dom är så goda.

Jag gjorde ett kort till en liten tävling vi hade, jag utgick från en majskiss hos Always Playing with Paper.Ett dubbelt kort med papper från American Craft. Blankt invändigt så att vinnaren själv kan skriva i det.

Det var en hel del att tänka på när jag skulle packa ner allt för att köra ner till badet. Denna goda idé kändes plötsligt ganska ogenomtänkt och jag hann tänka flera gånger hur sjutton detta skulle bli. Vädret var helt underbart, riktig sommarkänsla, men när vi kom ner blåste det en aning för mycket så det blev svårt med duk och alla grejor att bli på plats. Vid 3-tiden började folk komma och Harald var igång med grillen och grillade sedan olika slags korvar i rask takt. Dotter Mia var till stor hjälp och tog hand om bordet med mat och dricka så jag kunde ägna mig åt gästerna, tack för all hjälp! Det går alltså att fira kalas på detta sätt och jag tror att alla hade trevligt. Godispåsarna som jag tänkt i ett träd fick bli på buskarna så att de inte blåste iväg.


Lite mingelbilder kommer nu.


Vännen Marie och Mia


Vännen Ola är nöjd med hans och Haralds segling.


Barnbarn Ellinor med dotter Evy, så kul att de kunde vara med. 


Kusin Gun och Haralds moster Ami.


Sonen Joel och barnbarn Wille.


Haralds syster Karin med man Dan och vännen Ame.


Svärdotter Petra och Ebba med Hilda och EvySysterson Thomas, vännerna Ola och Marie samt svåger Peter.


Joel och vännen Tommy


Marie och Ame


Haralds son Fredrik med dotter Alva


Kändis


Johan och Evy


Barnbarnet Ebba


Svärdotter Ulle och barnbarn Sanna


Barnbarn Tilda, Alva och Ina


Snillen spekulerar


Sonen Andreas


Tre familjehundar härjade omkring, Sune, Lova och Hilda.Mia och svärdotter Petra


Lycka att få vara med sina barn.Harald och dotter Maria


Vännen Ove och Joel


Maria och barnbarn Emma.


Tårtan, Fryst hallon- och marängtårta, den är så god. Eftersom den ska serveras lite halvtinad så cyklade jag snabbt hem och hämtade dom. Jag hade gjort vimplar som jag satte i, tyvärr blåste dom lite just när jag tog fotot. Jag tycket det var en jämn och bra siffra att fira haha!

Turneringen vi hade var att kasta ringar, enkelt och lika stor chans för alla, stora som små. Gick rätt snabbt också. Lite stilstudier här.Vinnare blev Karin!
Vi var ett litet gäng sedan som hjälptes åt att packa ihop allt och fortsatte sedan hemma hos oss. Det blev lite kylslaget senare på kvällen, men så roligt det var.

Idag på morgonen packade jag upp allt och tog hand om överbliven mat. Sedan öppnade jag alla mina presenter, åh så mycket fint och bra jag fick. Tack alla än en gång!


Harald cyklade ner till båten för att försöka få hjälp att få ut vår mast från mastskjulet. Han fick hjälp, tvättade den och började förbereda.


Jag gjorde honom sällskap en stund i solen, utan att göra någonting mer än att sitta.


Vi cyklade hem till sonen Joel som fyller år idag. Han firar inte sin dag så vi bara tittade in en stund. Han fyller ju inte så jämnt som jag haha!Underbart i deras trädgård nu i solen. Poolvattnet var inte riktigt uppvärmt så baden får vänta.


Fint med blommande träd runt växthuset.


Ebba kickade lite boll istället.

Detta blev ett långt inlägg med många bilder, hoppas ni inte tycker det är helt tröttande. Nu får det bli vardag igen.

2 kommentarer:

  1. Åh! vad roligt att jag fick vara med på kalaset såhär iallafall. men jag var som sagt med er i tanken också <3 Lyckliga den som vann ditt kort!! Sååå fiiint!!! Kram Anna :)

    SvaraRadera