Translate

tisdag 3 maj 2016

Tisdag

Dags med en rapport från seglarna, de har seglat nästan nonstop sedan Enkhuizen, de kom fram till Brunsbuttel vid midnatt och eftersom det är förbjudet att segla i mörker i Kielkanalen så blev det några timmars ostörd sömn innan de fortsatte. De beräknar vara framme i Malmö inatt vid tvåtiden så imorgon kommer Harald hem. Så roligt och skönt att allt gått så bra.

Imorse tidigt cyklade jag till Sandflyget för att heja på Wille att komma iväg till skolan. Det var mysigt att komma igång med en pratstund och kela med hunden Hilda.

Jag måste ha ett mål med mina promenader och försöker alltid fundera ut vad som kan vara den moroten. Det är så tråkigt att bara gå sådär helt planlöst även om jag ändå njuter av det bara jag kommer iväg. Idag blev det liljekonvaljerna, hur långt har dom kommit?


Arbetet med sanden fortgår i snigeltakt.




Tänk att snart är stranden full med människor.


Skön stund i solen.


Björkarna står nu i en skir grönska.


Skolorientering.



Det kommer att bli massor av liljekonvalj.




Ja den står i knopp iallafall, någon vecka till så.....




Hemma fortsatte jag med kalasförberedelser.


Hacka soltorkade tomater.


Tre Maräng- och hallontårten ligger i frysen. 

Ikväll cyklade jag hem till vännen Margareta i Viken så det har blivit mycket motion idag.


Men så fick jag också mycket god mat och vin.


Jättegod paj som serverades med italiensk skinka och sallad.


Till efterrätt underbara ingefärspäron och saffranspäron med glass och knäckflarn, mums. En härlig pratkväll blev det också innan jag styrde cykeln hemåt i mörkret, ca 7 km.


Det är tisdag och en ny skiss hos Veckans Skiss. En rolig skiss att tolka tycker jag.



Jag gjorde en för mig enkel tolkning med papper från American Craft och bara några få dekorationer. Foto på barnbarnsbarnet Alva med sin stora favorit Lollo.

4 kommentarer:

  1. Så vacker det är ute i naturen nu. Var finns alla dessa liljekonvaljer någonstans? Härlig och mysig avslutning på din dag med gott att äta och dricka. Kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Liljekonvaljerna finns i Lerbergsskogen längst söderut. Kram

      Radera
  2. Ja er grönska ligger ju en bra bit före men vi kommer stadigt efter :) Det är soligt och skönt iallafall. Åhh!!! Älskar ALLT i din underbara layout ♡ Papprena är sååå snygga...och hjärtana och... ja ALLT!! Ha en härlig dag nu :) Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla du för att du orkar med att alltid komma med påhejningar! Kram

      Radera