Translate

måndag 2 maj 2016

Måndag

Ny vecka och jag börjar förbereda för kalas till helgen. Våren har äntligen kommit på riktigt och efter handling tog jag en promenad. Det blev inte så långt idag, jag gick först till Siöcronaparken för att se hur långt det kommit i rabatterna där.


Magnolian blommar.Det börjar bli riktigt fint i den parken nu, det tar ju några år.
Det jobbas för fullt, det ska bli något här inför 80-årsjubiléet tror jag.


Ett nytt utsiktstorn högst upp på bunken.


Jag fortsatte ner till Kvickbadet, svårt att hålla sig därifrån i det underbara vädret.


Människor börjar ta gräsmattorna i besittning.


Jag gick ner i båten och hade första sittningen där i solen med en bok, underbart.

Jag köpte den nya cykelorienteringskartan för sommaren. Det ska bli kul i år, förra året kunde jag inte slutföra den pga mitt knä.

Hemma igen jobbade jag i köket efter att ha lyckats slita mig från scrapbordet. Jag bakade sex marängbottnar till tårtor. Jag återkommer med recepten.
Pesto till potatissallad. Passade på att sitta på balkongen och skala mandel.


Jag gjorde Jannes fisksoppa till min middag, den är så gooood.

En layout som jag gjorde till Engströms cybercrop. Utmaningen var att använda enbart grönt och det var svårt att avstå från.


Vit CS och mönsterpapper från BoBunny, tags under fotot och några korkdekorationer och annat. Foto på barnbarnet Ebba när hon spelar fotbollsmatch.

4 kommentarer:

 1. Meeen vilka vår foton!!! Alltså, har ni magnolia?! Jag tycker dom är såå vackra och exotiska ♡ Och det fotot!!!!!♡ Ja du står i och bakar och grejar du då jag fuskar och köper ;-) Heja dig!!! Och heja din gröna sköna layout också. Perfekt tolkning av utmaningen ju!! Jag fegade ur och gjorde ett kort jag... Tack för allt härligt du bjuder på. Mysigt att läsa i solen sittandes i båten..mmmm!!! Sov gott !!! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja magnolia är vanligt här i Skåne, de är vackra och de är Valborg och vår! Ja, det där mat- och bakgrejandet roar ju mig annars är det inget fel med att köpa tycker jag. Tack , jag var väl sådär nöjd med den layouten, men det var ju lite bråttom haha! Kram

   Radera
 2. Nu får jag ta en tur till Siöcronapark och se det really, ser ju jättefint ut. Ser framemot att se allt vad du lagar till kalas i helgen och förstår att du måste förbereda i tid då det kommer många som äter upp det. Fryser du in fisksoppan eller den håller tills du skall ha kalas? Lycka till med resten! Kramar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det får du, fast om du inte kommer dit innan så är det ju festligheter där den 6 juni, då kommer ju bl a han, jösses, vad heter han som vann Melodifestivalen förra året? Jag blir galen! Jo det blir ju en del, men i år blir det enkelt faktiskt. Fisksoppan var bara till mig, middag igår och sedan fryser jag in resten, det blir lika gott fryst. Tack och kram!

   Radera