Translate

torsdag 19 maj 2016

Torsdag

Dagens bild, om än lite suddig, Harald tog den imorse. Hur ska den näsan någonsin bli normal igen?


De här dagarna har jag haft tid att tänka, både på ont och gott. Jag har tänkt på åldrandet, att kunna acceptera kroppens förfall samtidigt som sinnet är ungt. Det är först nu jag börjar förstå att det krävs tålamod. Idag var jag tvungen att ge mig ut för att röra på mig, det börjar kännas i knäna så fort jag blir orörlig. Jag hade inte lust att gå som jag ser ut utan tog cykeln och cykelorienteringskartan. Jag tog 5 kontroller och cyklade ca 2 mil, det gick bra, första testet att cykla långt med min nya cykel och jag känner mig gladare. 


Söderut längs havet, det har varit så vackert idag.Vikens hamn där det fanns en kontroll.


Jag cyklade vidare in i landet och kom till en otroligt vacker björkskog. Jag har aldrig sett den förut.


Jag hörde lärkorna sjunga och kände doften av rapsfälten som nästan bländade med sin vackra gula färg.


Jag hade beställt tid hos optiker idag för att få lite grepp på vad det är som är fel. Jag hade förberett med en kompress och tejp för att dölja näsan om optikern var äckelmagad. Det var han inte så jag behövde inte sätta den på mig. Det blev en del skratt istället. Han menade att antingen är det allergi eller torra ögon, precis som jag ju egentligen redan visste, men ibland kan en lite gnagande oro ställa till det. Frågan är bara vilket det är, jag ska nu droppa allergidroppar regelbundet för att se vad som händer. Jag får väl försöka utesluta både det ena och det andra. Jag behövde iallafall inte nya glasögon utan det är besvären som gör att jag ser suddigt, han såg ju att jag var irriterad och påverkad. Är det allergi så är det smink, krämer eller annat, jag har ju haft detta även på vintern.


Jag cyklade ner till båten och Harald och vi njöt en stund där. Det var riktigt skönt och avkopplande.Haralds syster Karin kom på kaffe och pratstund och avlöstes av mitt barnbarn Sanna. Hon kom för att få hjälp med att sy upp hennes balklänning. Provning också ska jag göra det senare, har någon dryg vecka på mig. Hon fick en fika och tillsammans fick vi en pratstund, det var roligt. Hon går ut nian och även dom har ju bal nuförtiden.


Jag har gjort en layout till Scraphusets majutmaning. Där ska man tänka Trio, där allt man använder ska vara tre av samma utom foto och färger.


Jag har använt CS, vit som bakgrund också har jag stansat 3 stjärnor av svart CS och 3 stjärnor av grön CS, 3 PL-kort, 3 olika mönsterpapper, stansat 3 hjärtan, 3 maskinsömmar, 3 häftklamrar, 3 textremsor och 3 enamel dots. Fotot är på barnbarnet Rasmus och det passar så bra idag eftersom han fyller 25 år idag. Han åker runt och jobbar med bygge och renoveringar av industriugnar och liknande och befinner sig nu i Norrköping så det fick bli ett telefonsamtal.

4 kommentarer:

 1. Ja det ser ju inte så vackert ut men om ett par dagar har det säkert blivit bättre...och vad det gäller ögonen så är det jobbigt, själv har jag inte kunnat vara utomhus idag för jag är allergisk mot den skarpa rapslukten och knappt heller kunnat se utom suddigt och så har jag känt mig jättesjuk i hela kroppen, tar du någon antihistamin det brukar ta udden av det hela plus ögondroppar förstås...Så jag känner med dig...men "livet är som cykla för att hålla balansen så måste man se framåt" Och det får vi göra...Synd bara att må så dåligt av detta vackra runt om oss dessa dagar..Kram Gunnel

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter inget vidare Gunnel, igår kände jag mig så lycklig över att cykla i den underbara naturen. Synd om dig att du inte kan det. Nutidens problem med dessa allergier. Hoppas det blir bättre för dig snart, kram

   Radera
 2. Jag sa det igår och säger det igen, nu måste det ju bara bli bättre nu. Men du är ju makalös som håller modet uppe och tar dig för med saker ändå. Och vilken helt underbar layout du gjort!! Så läckert med dom typ PL-korten. Och du har verkligen lyckats få ihop dom här tre grejerna av allt så snyggt. Imponerande! Du sprider alltid en massa härligt inspiration på alla sätt. Krya på dig ♡ Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla Anna för all glädje och uppmuntran du sprider här och överallt! Kram

   Radera