Translate

onsdag 17 augusti 2016

Underbar sommarkväll

En sådan fin kväll det blev, men först tog jag en morgonpromenad och det var i regn.


Jag gick till kyrkogården för att fota lite, det är så vackert där med grönskan, alla stenar och själva atmosfären.









Jag besökte också minneslunden och tänkte på mor och far. Dom har det fint här med stora vackra träd runtomkring, fast dom är ju inte där, dom finns för alltid i mitt hjärta.


Hanna hade messat mig och bjöd på fika, dom hade en ledig dag.


Nybakade chokladmuffins och morotsmuffins, Alva och Alice var stolta!


Lite pyssel och spel innan jag fortsatte hemåt.



Jag förlorade sa Alice medan Alva sa att alla hade vunnit haha!

På hemvägen gick jag inom en nyöppnad Affär som Daglig verksamhet inom LSS driver. Jag har jobbat där på 80- och 90-talet med olika befattningar och jag blev väl mottagen och alla skulle visa hur dom har det och vad dom gör. Jätteroligt att se och jag kan bli riktigt sugen på att jobba och få vara med igen.


Dessa underbara fjärilar stämplas på tyg och sedan sitter en person och ritar dessa rundlar, fantastiskt. Jag köpte en fin ljusstake med betonggjuten fot och kopparrör, jag kommer absolut att återvända dit. Dom arbetar mycket med återvinning och tar emot allt som man kan tänkas ha över, det ska jag tänka på.

På kvällen var jag och vännen Gunnel hembjudna till en tidigare arbetskamrat, Annie just från denna tiden i Daglig verksamhet.


Annie bor med sin familj i Pusan i Sydkorea sedan många år tillbaka och vi har bara träffats en gång under dessa åren, men vi är vänner på Facebook och håller kontakten på det sättet. Visst är det fantastiskt! Nu är hon hemma i Sverige och hyr ett hus i Strandbaden som dom brukar göra.


Vi satt ute på altanen hela kvällen med denna underbara utsikt. Vilken njutning det var.



Vi åt lite olika salladssorter, som typ tapas, gott och trevligt. Glömde fota som jag ofta gör när jag pratar för mycket haha!


Solen gick ner och vi fortsatte prata. Gunnel hade med sig ett fotoalbum med bilder från bl a Annies möhippa då vi hade så galet roligt.



Sent på kvällen cyklade jag hem på invallningen i kolmörker och upptäckte att jag inte har fungerande lampor på min cykel. Tur att jag kan vägen för jag såg ingenting.
Tack för en trevlig kväll och god mat, jag åt upp all mozarellaost!

6 kommentarer:

  1. Ja det var verkligen trevligt och kul med alla minnen..och så mycket du hunnit med innan på dagen..inte många lugna stunder.. Fina bilder som vanligt, verkar som din inspiration kommit tillbaka och det känns roligt...Kram Gunnel

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja roligt var det och mycket babbel..... Ja inspirationen börjar så sakteliga komma tillbaka, allt blir liksom lättare. Tack för att du tog med dig albumet, kram

      Radera
  2. Vackert på kyrkogården trots regn. Så mysigt att få lite fika sådär med fint sällskap 😃 Härlig kväll också, kul att ni fick träffas live igen. Och vilken solnedgång, makalöst vackert !! Tack för allt fint du delar med dig 💚 Kram Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, ja jag blir så glad över att mitt sällskap önskas bland barnbarnen. Och så mycket minne som pluppar upp när man träffar gamla vänner, tacksam känner jag mig. Kram

      Radera
  3. Men, du får inte cykla invallningen när det är kolmörkt😡😡

    SvaraRadera