Translate

onsdag 7 september 2016

Edsbyn

Först alla dom där husbilsuppgifterna, tömma gråvatten, tömma toan och tanka vatten innan vi gav oss av för att handla. Vi gjorde bland annat ett besök på Tunnbrödsbageriet inne i Rättvik, en butik med fin gammal inredning och Harald kunde köpa sitt barndomsbröd Tuttul. Han trodde att det bara var dom i familjen som kallade brödet så och de åt det med smör och socker på! Egentligen ska det vara messmör så det fick vi också köpa. 
Vi körde sedan mot Edsbyn i Hälsingland och lämnade alltså Dalarna. Vi hittade till Ura gården och min vän Anna där vi fick parkera på tomten och fick dessutom el. Vi har det bra! Dom bor i ett underbart fint hus på gården och vi fick kaffe och gick husesyn. Så vackert och ytterligare ett stort kök som gör mig grön av avund, men mest glädje av att se. 


Anna och Astrid mötte oss utanför huset.


Det är en makalös utsikt runt hela gården.Senare blev det middag, jättegod kyckling i ugn med pasta och sallad och en smarrig blåbärspaj med glass. Annas make Henrik kom in och åt med oss annars var han upptagen med att köra gräs. Dom har ett stort lantbruk med nötkreatur så det är mycket jobb. Även äldste sonen Rickard kom efter sitt jobb och åt med oss. Den yngste sonen Arvid tog hand om oss haha, charmig till tusen och kom med sina böcker som vi fick läsa för honom, han är 3 år. Astrid som är 5 år var sjuk och ville helst ha mamma hela tiden, det var synd om den lilla tösen. Familjen har 2 barn till som bor borta och studerar. Det var så roligt att komma dit och få se hur dom har det och att träffa Anna igen såklart. Vi fick faktiskt en liten stund också i hennes scraprum som är full med material av olika slag. Jag fick stansa ut lite texter och annat på hennes stansapparat, en sån har inte jag, men vill ha! 


Anna hade en liten demonstration för mig.

Jättetack för att vi fick komma och besöka er och för god mat och sällskap!

6 kommentarer:

 1. Så kul att du äntligen kunde komma till Anna och hälsa på..det har ju önskats länge.. Tänk så bra att ni träffat på Bosse som tar er runt i vårt vackra land och att jag får följa med på resan Kram Gunnel

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, ja det var så roligt och vilket land vi har, så vackert överallt. Kram

   Radera
 2. Åh, kul att se hur Anna bor!

  SvaraRadera
 3. Så otroligt roligt att ni ÄNTLIGEN!!! Kom till oss!!! Knappt så jag tror det än men nu har jag ju bildbevis 😃 Tusen tack för att ni tog er tid💚 Ha det gott nu!! KRAAAM Anna 💚

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, kan bara hålla med, du var ju ett av våra mål på färden! Kram

   Radera