Translate

torsdag 8 september 2016

Söderhamn

Vi sov så gott på Henriks och Annas gård och efter frukosten drack vi kaffepåtåren inne hos Anna. Astrid mådde lite bättre så det var roligt att se henne lite piggare. 


Morgonutsikten, husen på Uhra gård där det vita är Annas och Henriks.Dom åkte sedan med oss i husbilen ut till Våsbo Fäbodar där Henriks familj har en fäbod. Hela området är ett naturreservat och det var så fint och så roligt att se det. Vilket liv det levdes förr på dessa fäbodar, ett hårt liv. En dag varje sommar har fäbodarna öppet för visning. Vi körde tillbaka med Anna och Astrid och sa hejdå. Lite sorgligt, men vi ses igen!

Vi hade ändrat lite på våra planer, vi hade inte tänkt åka mer norrut, men så blev vi lite påverkade av Anna och Henrik att se lite mer av Hälsingland och körde upp till Järvsö. Det ångrar vi inte, vi fick se mer av det fina landskapet med berg och skogar, det är så makalöst vackert. I Järvsö besökte vi Lill-Babs Caffär (kombi café och affär) och där serverades även en lunchbuffé som fick bli vår middag. Ett jättetrevligt ställe och god mat serverades. Järvsö, en fin plats och säkert ännu vackrare på vintern.

Helstekt fläskfilé med klyftpotatis och gräddsås. God sallad och bröd därtill.
Vi körde vidare till Söderhamn där vi ställde oss på en parkeringsplats vid kanalen. Vi kunde sitta en stund i solen innan vi promenerade upp i stan för att titta lite. Ett fint centrum, men de är för det mesta rätt ointressanta med sina stora kedjebutiker som finns överallt. En skön myskväll blev det, lite tomt efter den trevliga kvällen hos Anna.


2 kommentarer:

  1. Vad roligt att ni gillade det ni såg😃 Ni hittade en fin ställplats där i Söderhamn. Det är tomt utan er nu!! ❤️ Kram Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja återigen tack för att vi fick komma och för att vi också fick se vallen. Allt var så roligt! Kram

      Radera