Translate

lördag 6 april 2019

Dinkelsbuhl


Idag klarade vi att följa Romantische Strasse hela vägen! Vägen är så vacker, odlingsmarker, gröna kullar varvat med gamla städer och byar. Vi stannade först i Rain som var en fin liten stad och vi gick en promenad. 







Fina galler på polishuset.


Det var mycket kringelikrokvägar, men värt det.Vi fortsatte genom Harburg och Nördlingen, städer som vi aldrig hört talas om och som är så fina. Vägen var väl smal ibland för vår bil och vi fasade för möte. 











Vi hade satt vårt mål idag till Dinkelsbuhl. Det är en av Tysklands bäst bevarade medeltida stadskärnor. Den omges av en mur med fyra torn och allt är intakt. Staden var precis så fin som vi förväntade oss och vi gick bara omkring och gapade. Det är så konstigt att gå omkring och veta att det byggdes under 1400- och 1500talet och allt så väl iordning. 


Ingången till staden.








Alltså dessa skyltar, vilka konstverk, den ena finare än den andre.





Den enormt stora kyrkan.



Vacker enkel krans på dopfunten.







 





När vi gått runt länge satte vi oss och jag tog en kaffe och Harald en öl. Vädret idag var äntligen varmare igen och uteserveringarna var fulla. Vi kom fram till att ingenting kan nu vara finare eller bättre och nu är vi nöjda. 




Hästtransporter som körde runt folk.

Vi bestämde oss ikväll för att nu köra mer eller mindre direkt hem, vi orkar inte ta in mer nu. Vi har då inte kört hela Romantische Strasse, men vi kanske återkommer. Den är så värd att köra, men nu längtar vi hem.

Jag tog en kvällspromenad för att se allt upplyst och det var så vackert. 










Jag lovar nu, detta är sista inlägget med så många bilder att plöja igenom. Jag hoppas ändå att ni har uppskattat dem.

4 kommentarer:

  1. Wow säger jag bara. Vilka fantastiska bilder och att se allt detta i verkligheten, ja jag förstår att det kan bli för mycket att ta in. Tänk när ni sitter, eventuellt på "himmet", och ser igenom mycket av det ni varit med om då kommer ni att både skratta och uppskatta alla episoder och allt fint som ni upplevt! Kram och tack för idag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Ulla, ja förmodligen blir det så, vi tänker redan nu ofta på vår långsegling och allt vad den innefattade. Kram

      Radera
  2. Uppskattar alltid dina bilder!! Känns som att jag /vi får vara med på ett hörn iaf❤️ Tacksam! Saknar dig!! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Anna, det gör mig så glad! Kram

      Radera