Translate

söndag 10 november 2019

Målning och carportinvigning

Ja målningen pågår, tar aldrig slut känns det som just nu ändå är jag nog rätt snabb. Målningen måste ju torka mellan målningarna och nu börjar jag bli trött på röran. Jag vet att mina läsare här blir galna på mig, men jag skriver det ändå, jag är trött! Dessutom har jag jävligt ont i hela kroppen och jag fattar att det inte är konstigt.


Alla luckor fram- och baksida, hyllan ovanför spisfläkten, trälisten mellan kakel och överskåp och ett skåp invändigt. Skåpet under vasken var så skitig och utsliten så det behövdes målas, det har inte varit kul att öppna det skåpet vilken en ju gör hela tiden med sopor.

Vi skulle vara i Helsingborg kl 17 så vi tog bussen vid fyratiden och jag fick avbryta målandet. Vi var bjudna till vännerna Ola och Marie tillsammans med "redargänget" för att fira att deras carport var färdigbyggt. Ola jobbar på rejält, förra året invägde vi deras terass. Kan undras vad vi ska inviga nästa år?


Som vanligt tog vi vägen genom kyrkogården både dit och hem. Det är helt omöjligt att få skärpa i bilderna utan fotostativ.


Först serverades bubbel och tilltugg i carporten, en härlig känsla att träffas ute, träffa alla igen och prata. Iallafall innan fötterna blev isbitar haha!



Värden Ola i sin fina mössa.


Värdinnan Marie.


Det där trädet är så vackert i belysningen, lyser som guld.
 

För att få upp värmen serverades också Gluhwein med spets om en ville ha det.


Så goda tilltugg, Marie hade bl a satt en god cheddarost i honung på fatet, så gott det var. Och kolla duken, det tyget köpte Marie av mig i Mölle i somras, varför sålde jag det haha? Ja, jag har ju inte behövt det och så roligt att det kan komma till sin rätt såhär.





Marie förbereder middagsbordet och vi andra kommer in i värmen och väntar på maten. Vi andra är Karin och Michael, Christel och Bengt, Ingela och hunden Stina, Agneta och Anders också jag och Harald.




Vi fick en god Coq au vin med tillbehör.







Marie berättar gärna om maten som serveras, det är roligt.






Till efterrätt serverades en Semmifreddo med frisk smak och en apelsinsås tror jag det var. I varje fall var den makalöst god, hon hade gjort den i silikonformar.


Denna matfrossa avslutades med en helt underbar äppelkaka som jag glömde fota ända tills jag nästan ätit upp den. Marie berättade att det var Roy Fares recept, antagligen detta.https://www.koket.se/sweet-/roy-fares/appelpaj-de-luxe/
Vilken avslutning på denna härliga kväll med goda vänner, tack Ola och Marie.

1 kommentar:

  1. Så gott mysigt och trevligt!! Bra avkoppling från målning och bra vila för din arma kropp. KRAAAM

    SvaraRadera