Translate

fredag 6 februari 2015

Singapore

Vi flög från Denpasars flygplats vid lunchtid, en ganska kort flygresa på två och en halv timme. Klockan blev ändå rätt mycket innan vi var installerade på vårt nya hotell, som är väldigt fint och en härlig säng. Dock, ingen bättre kudde, gud, vad jag ska njuta av min kudde när jag kommer hem.


Denpasars flygplats.


Hotellet i Singapore, Copthorne Kings hotell, där vi har ett rum på våning 12.


Utsikt från vårt fönster och balkongen som vi knappt vågar gå ut på, vi fick skriva på ett papper att vi öppnade dörren på egen risk!



På flygplatsen träffade vi igen ett annat svenskt par, Carina och Mikae, som vi flög till Bali med, men de bodde på annan ort. När vi var klara på hotellet gick vi till grannhotellet där Hans och Birgitta var inbokade. En öl och lite gemensamt tilltugg innan vi skulle gå till Chinatown som ligger ganska nära. Vilken kulturchock detta är, från lugna fina Bali till stressade storstadsmänniskor och ett enormt väsen. Det bor 5,5 miljoner i Singapore på en yta motsvarande ungefär halva Skåne. Av dessa miljoner är det 75% kineser.



Just nu firas det kinesiska nyåret och de går in i getens år, vilken syntes överallt.



Överallt finns det skyskrapor var man än tittar, men även fina gamla hus.


Långa promenader med våra vänner.








Vårt hotell väntade på oss när vi kom tillbaka. Vi var verkligen jättetrötta och orkade inte äta något. Chinatown är roligt att se och uppleva, men ack så stimmigt.  Idag har vi sett mycket mer, men det kommer när vi kommit hem. Imorgon fortsätter vi sightseeingen och lämnar till flygplatsen vid niotiden på kvällen.


1 kommentar: