fredag 14 oktober 2016

Budapest

Det var inte bara kallt igårmorse utan även dimma så vi avvaktade lite med att köra. Sedan gick ändå tiden eftersom vi stannade för att handla lite innan vi lämnade Kroatien. Vi körde motorvägen och det var inte så fint landskap nu och dessutom dålig sikt så det blev inga bilder. När vi passerade gränsen till Ungern fick vi ta emot en uniformerad polis med bister uppsyn som tittade igenom Bosse (fripassagerare?). Vi blev insläppta! Landskapet blev finare med jordbruksåkrar och liksom mer välordnat. När vi kommit upp till Balatonsjön stannade vi för att ta en lunchfika. Tyvärr såg vi bara sjön på avstånd, men det såg jättefint ut och stor är den, hade ingen aning om det. 
Vi stannade för att tanka, jösses här är dieseln dyr, hade jag inte heller en aning om. Om vi räknat rätt ligger den på ca 13,64 kronor. Det är mycket som vi borde ha kollat upp innan vi bara kastar oss iväg. Vi lär oss mycket, men antagligen kommer vi att göra om dessa plötsliga infall. 
Vi var plötsligt inne i Budapest och fick köra igenom hela stan för att nå campingen vi sett ut, Arena Camping, så det tog sin lilla tid med mycket trafik. Vi kom till en fin liten camping där vi iallafall inte kände oss helt ensamma. Vi checkade in och fick en massa broschyrer och information om staden. 
Ganska glada och stolta kände vi oss, att vi är här!
Ungern har egen valuta och vi behövde ta ut pengar. Campingplatsen har ett avtal med Central European University som ligger alldeles bredvid att campinggästerna får äta i deras matsal. Frukost för 4 euro och lunch och middag för 5 euro. Det fanns en uttagsautomat där så vi passade på att äta middag, 3 rätters middag för 5 euro. Lokalerna påminde oss om när vi var i Östtyskland på 80-talet, men maten var god och vi blev proppmätta. 
Det var två rätter att välja av, vi tog Kycklingsoppa och Blomkålssoppa samt Kyckling med ananas och Ungersk fläskköttsgryta. Efterrätten var densamma, någon slags munkliknande kaka med sylt, vi fick betala ca 50 öre till för att få kaffe.


När vi kom tillbaka till campingplatsen köpte vi biljetter till Hop on/Hop off bussen och idag börjar äventyret i Budapest. Här får alla människor över 65 år åka gratis på alla kollektiva transportmedel. Det är väl inte så dumt?!

6 kommentarer:

 1. Ni är då ene modiga ena måste jag säga, respekt!! Men vad mycket härligt ni får uppleva och så vackert delar med er!! Mitt nästa MEN är att jag ändå håller med Mia, kom hem nu <3 ;) Vet du vad, här SNÖAR det just nu och är -0.8 C ... det lär ju inte ligga kvar men ändå. Ha en bra dag!! Kram Anna :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håjaja, modiga, snarare lite aningslösa ibland haha! Men som du säger, vi upplever en hel del. Jag ska bara sitta hemma sedan ett tag och då hoppas jag att det snöar även hos oss i Skåne! Kram

   Radera
 2. Njut av Budapest, där är fint och god mat har de. Glöm inte att smaka på Langos, så gott finns att köpa bl a i saluhallen en våning upp vill jag minnas. Där fanns även annat gott att inhandla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, ja det gör vi, imorgon blir det bl a Saluhallen!

   Radera
 3. Vilken härlig resa ni har gjort/gör. Jag gillar verkligen att läsa om era äventyr. Kan lugnt säga att jag har blivit väldigt nyfiken på Kroatien. Men du, jag blir fundersam på vad ni betalar för dieseln i Höganäs för jag tycker att 13:64 kr är typ som vi får betala här i Edsbyn just nu:) Hoppas ni får en fortsatt bra resa! Kram Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, roligt att du gillar att följa oss och ja, ta en resa till Kroatien, det är bland det vackraste jag upplevt. Sist vi tankade i Höganäs kostade dieseln 12,34, det var innan vi åkte, kanske den har gått upp? När vi köpt bilen i juli tankade vi för 12,04. Kram

   Radera