fredag 7 oktober 2016

Dubrovnik andra dagen

Igår vaknade vi till regn och blev lite överraskade, det skulle inte komma förrän idag fredag. Det var dessutom väldigt kallt, runt 12 grader och det måste vara ovanligt härnere. Vi fick tänka om lite, Harald var inte pigg på att lämna Bosse, men jag ville inte ägna en hel dag i Dubrovnik utan att titta på något. Bitte hängde med mig på en busstur till stan och vi shoppade faktiskt en liten aning. Vi åkte till en stadsdel där receptionenstjejen visade mig att det finns lite butiker och caféer. Det var lite si och så med det, men vi fick iallafall se en liten annan del av staden än den gamla staden Jag förstår att det är där allt finns och händer.

Det här känns ändå lite fel.


Här finns bagerier med gott bröd, jag köpte kakor till kaffet, trodde det var vanilj emellan, men det var någon slags kvarg.


Vi travade upp och vi travade ner.Det finns många citronträd och även granatäppelträd.

Vi åkte hem i en helt fullpackad buss där vi stod inklämda, kanske för att det regnade?


"När katten är borta dansar råttorna på bordet" Ja, så såg det ut när Bitte och jag kom tillbaka hem.

Vi åt middag, idag blev det rester i Bosse och sedan gick vi över till Nisse. Vad är bättre en regnig och kylig kväll än att spela kort och Tommys goda GT därtill.


Det regnar även i dag och vi vänder nu och kör en bit norrut. Vi vet inte exakt var vi hamnar, det börjar det bli svårt att hitta öppna campar. Vi ska inte köra längre än att Tommy och Bitte kan köra på motorvägen upp mot Zagreb efter det.

2 kommentarer:

  1. Inget kul med regn men ni hade ju det trevligt änså!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, ja allt hänger inte på vädret!

      Radera