tisdag 11 oktober 2016

Trogir

Vi tittade oss lite omkring på campingen under morgonen, en lite molnig morgon men ganska varmt och skönt. Campingplatserna härnere är fina, det har jag sagt förut, fint ordnat med platserna och vägar för att inte tala om serviceanläggningarna. De är nästan alltid också förlagda alldeles vid havet. Sedan kostar det lite förstås, vi får nog betala i snitt 200 kr/natt och det går inte som hemma, att hitta gratisplatser.Innan vi lämnade campingen träffade vi en svensk man som vi pratade med en stund, det är alltid så roligt, man får plötsligt många bra tips. Det finns en facebookgrupp bland husbildsfolket som heter "Vi som ska till Kroatien med husvagn/husbil" och där kan man läsa en hel del och känner också igen   många från gruppen. 
Vi körde sedan vidare ca 3 mil till Trogir som vi hört ska vara fint. En jättefin camping även där, Kamp Rozac och vi ställde oss på en fin plats. Fördelen med att vara här nu är att det inte är någon trängsel.


Här står vi och precis framför oss havet med en fin grusstrand.


Vi promenerade iväg till stan, inte så långt men en väg över berget så det var först uppför och sedan nedför innan vi kom fram till bron och sedan den gamla fina staden.


Då var vi uppe!Och nere på bron som går över till den gamla staden Trogir.


Detta byggdes på 1300-1400-talet.


En av flera ingångar.Staden är som Split fast i mindre version. Vi promenerade omkring och njöt av allt, fast nu känns det lite som att jag är mätt på allt sådant fint.

Vi satte oss till slut på en restaurang för att äta lite och vila oss.


Vi är förbaskat tråkiga, det blev pizza igen. Det är den där kombin med inte äta kött och inte äta fisk. Jag fick iallafall min favoritpizza med fyra ostar.Tillbaka över bron och uppförsbacke och nedförsbacke. Under tiden kom solen fram och vi kunde bada och ha en riktigt skön stund vid stranden precis nedanför Bosse. 
Vi hann dricka kaffe också innan regnet och ett enormt åskväder kom in över oss.Då var det skönt att sitta inne i Bosse.

Idag kör vi vidare en liten bit norrut.

1 kommentar:

  1. Härligt med god mat, vacker miljö och så lite sol och bad på det 👍🏻👍🏻👍🏻 Underbart!!! Kram Anna ❤️

    SvaraRadera