onsdag 19 oktober 2016

Rostock och Hemma!

Igårmorse när jag pratade med innehavaren av Autocampen i Prag sa hon att de sällan haft så dåligt väder under oktober, det var mer att likna vid slutet av november. Det verkar att vara en ovanligt kall höst över hela södra Europa. Där fick vi för att vi kom iväg så sent och trodde det skulle vara bra. Men, vi är ändå så nöjda även om det inte blev så länge som vi tänkt och framförallt inte så varmt. Vi har också lärt oss en massa känns det som. När vi landat här hemma ska jag försöka summera vår första säsong med husbil så det återkommer jag med.
Vi kom iallafall iväg från Prag med lite ångest över att inte se Prag, inte Krakow som vi tänkt och inte Dresden som jag också skulle vilja. Men, som Harald säger, vi kör ju ner igen.Motorvägen igen och ingen som helst intressant väg, många långtradare, men mycket bättre vägar på denna sidan Prag och när vi kom in i Tyskland finns det ingenting att klaga på. Det var lite oroande dimma periodvis, men det gick bra. Efter 61 mil var vi framme i Rostock och körde direkt till Bordershop för att handla lite till kommande kalas.Vi ställde oss sedan på den stora parkeringen bland långtradare och bussar för att invänta att köra på färjan vid 6-tiden imorgonbitti. Jag gjorde middag, vi hade en fryst ostfylld panerad kyckling i frysfacket som jag tillagade, inte särskilt gott, men helt ok ändå. Nu får det vara slut med de där halvfabrikaten.Jösses, vilken natt det blev, strålkastarna gjorde att det var alldeles ljust i bilen och långtradare och bussar kom hela natten. Klockan ringde kl 5 och vi hade bråttom iväg, det var dumt, vi fick stå jättelänge i kö, först för att checka in och sedan att köra på. Avgången var försenad en timme så vi fick inte köra på förrän vid halv åtta. Vi hade bestämt oss för att äta frukost på färjan, men vi hade ju hunnit äta i bilen. Det var inte världens bästa frukostbuffé. Men, å andra sidan hade vi lite att göra ett tag.
Färjeturen var lite seg idag, kändes inte lika spännande som när vi åkte ner.  Men, vi kom fram också körde vi av och var i Sverige igen. Vi möttes av riktig höst och regn. På hemvägen körde vi in vid Helsingborg och vägde Bosse. Vi har tänkt göra det länge och var lite oroliga för vikten. Han får inte väga mer än 3,5 ton och vi vägde 3,2, så vi kan glatt packa med mer än vi gjort. Nu hade vi ju dessutom handlat på Bordershop.


Vi kände oss så nöjda med att vara hemma och att det blir vardag igen. Vi möttes av fina blommor på bordet av snälla dottern.


Vad önskade vi oss att äta till middag då? Isterband med stuvad potatis och rödbetor haha!


Inatt ska vi sova gott!

10 kommentarer:

 1. Välkomna hem..tack för att jag fått "följa med" det har varit jätteroligt att läsa dina fina reseskildringar..och nu ser jag fram emot att läsa om det vanliga livet...kul det också...kram Gunnel

  SvaraRadera
 2. Välkomna hem och tänkte skriva ungefär som Gunnel, så det kopierar jag, så du får läsa hennes igen. Kramar till er båda.

  SvaraRadera
 3. Välkommen hem! Ska bli roligt att se dina alster med alla fina foton från resan :) Kram Carina

  SvaraRadera
 4. Ja välkommen hem säger jag igen ❤️ Ser framemot allt fint du kommer att visa snart. Så mysigt med blommor, gulliga Mia❤️ Härligt att ni fick er älsklings mat 😊 KRAAM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, ja jag hoppas det blir något fint, har faktiskt börjat så smått idag! Kram

   Radera