måndag 3 oktober 2016

Markaska

Söndagen blev en blöt dag med mycket regn. På morgonen bestämde vi att köra ner till Markaska som ligger söder om Split för att sammanstråla med vännerna Bitte och Tommy från Höganäs. De har varit nere många veckor nu och skall snart börja köra hemåt. Vi kan senare återvända norrut till de platserna vi vill se. Jag förstår nu att vägar med stup inte går att undkomma och så blev det även idag även om det inte var lika mycket som under gårdagen. Den här dagen körde vi iallafall på rätt väg, det är dessutom så otroligt vackert överallt och massor att titta på under färden. Lite jobbigt blev det med regnet eftersom vägarna blir hala. 


Bilderna är tagna genom vindrutan under körning och inte alltid så bra, men vill bara ge en bild av hur det ser ut.

Tommy och Bitte stod på Jure Camping i Markaska och dit kom vi. För första gången på en riktig traditionell campingplats, men det allra viktigaste var ju att träffa vänner. Vi blev genast bjudna på kaffe som sedan följdes av en jättegod middag, en oxköttgryta med kantareller och rotsaker med potatis och sallad. Till efterrätt fick vi en väldans god ostkaka med sylt och grädde. Det blev mycket prat under denna eftermiddag/kväll och det var så roligt att träffas. Dom har varit här i fyra veckor nu och kunde förmedla en hel del till oss. 


På plats!Dom har en fantastiskt fin husbil, även den en Hymer, mycket större än vår. Särskilt pentryt är jag lite avundsjuk på. De har mycket bättre plats att sitta också när man är några stycken.
Tack för ett varmt mottagande och för en härlig kväll och den goda maten och drickat.

4 kommentarer:

 1. Vad roligt att ni kunde träffas såhär och umgås 😃 Då får ni ju en massa goda tips !! Härligt att följa med! Kram Anna ❤️

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Anna, visst är det roligt att träffa vänner såhär! Kram

   Radera
 2. Avis på er, Kroatien är fint! Speciellt när det inte är tokvarmt som på sommaren. Hoppas ni slipper regnet och får njuta sol snart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, jag vi tycker verkligen om Kroatien och särskilt vattnet, kristallklart och härligt!

   Radera