lördag 8 oktober 2016

Zaostrog

Vädret var inte nådigt igår och vi gav upp Dubrovnik, vi är glada att ha sett staden iallafall och återvänder gärna. Vi körde iväg i ösregn, hoppades på att köra från det, men ack nej, vi körde snarare in i ännu värre, nu blandat med åska. Vi hade sett ut en camp, men den visade sig vara stängd så vi vände och körde vidare. Då hade vi precis passerat Bosnien- Hercegovina och körde in i landet runt floddeltat och odlingsområdena. Då stannade Nisse framför oss, vi hade många stopp på denna dags färd och varje gång fick en av oss fyra springa ut i ösregnet och kommunicera. Denna gången sprang jag ut och deras kylskåpsdörr hade havererat och all mat ut i bilen, inte kul. Vi stod på parkeringsfickan ett tag medan dom sanerade och fick på dörren provisoriskt, sånt är inte kul. Strax efter stannade vi igen, men denna gången för att handla lite från alla stånd och just då var det lite uppehåll i regnet. Då hade vi tittat ut en ny camping, Camping Viter och Harald ringde och kollade om det var öppet och det var den. Det är en liten väldigt fin camping alldeles vid havet. Vi ställde oss på plats och åt en tidig middag. Det var inte bara regn denna dag utan även kallt så det inbjöd inte till bad. Vad passade inte bättre då än Soldatens ärtsoppa med vårt goda knäckebröd. Jag har nog inte skrivit förut, att favoritknäckebrödet vi köpte i Leksand, Vika med surdeg och korn, hittade jag på City Gross hemma. 


Här står vi fint med klostret i bakgrunden.


Havet precis nedanför.


Serviceanläggningen, här är överlag så fina toaletter, duschar, disk- och tvättmöjligheter, mycket finare än hemma känns det som.


Det var full aktivitet i grannbilen med att fixa kylskåpet och Harald hejade på där. Jag tog en promenad i den lilla byn som nu är totalt avsomnad och det mesta är stängt och tillbommat. Här är ett kloster, Franciskanklostret som ligger alldeles intill campingen som är fint och vi blir underhållna av ett vackert klockspel. 
Vi tillbringade kvällen i vår Bosse med kortspel, det är så roligt, jag kan inte riktigt säga vad det heter, men dom kallar det ”rövhål” och antingen förlorar man spelet och blir ett sådant eller vinner man och blir president. Många skratt blir det!


7 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 2. Trots vädret verkar ni ha det jättetydligt! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har vi ändå, hoppas ni också har det bra där i Rom eller ni kanske redan har seglat vidare. Kram

   Radera
 3. Vilken fin camping ni hittat! Ligger den i Bosnien eller Kroatien? Hoppas vännerna lyckas fixa deras kylskåp, så tråkigt när det strular.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, den ligger i Kroatien, lite söder om Makarska. Det är en sådan camp vi vill återvända till. Det fixade sig med deras kylskåp, han vick låna borrmaskin här.

   Radera
 4. Då har ni fått lite höst precis som vi. Det blev till att byta från sandaler och tröja till strumpor, skor och varmare jacka på några dagar, men vi har fortfarande sol emellanåt. Härligt att se att ni har det bra trots några små incidenter. Kör försiktigt! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, vad roligt att höra från dig! Vi har det jättebra ändå, det är så vackert här Kram

   Radera