onsdag 5 oktober 2016

Ston

Jättefint väder igen och vi körde söderut. Först stannade vi och handlade mat, för första gången var vi i en Konsum och det var jättefint, massor av varor och allt snyggt. Inget fel på utbudet här alltså. Tidigare har vi handlat i små Lidlbutiker och det har inte varit så bra även om vi gillar vår Lidl butik hemma. 
Bosse blev fullt utrustad.

Det är så otroligt vackert här, jag hade aldrig tänkt mig att landskapet skulle vara så bergigt och så enormt fint. Det är en njutning att köra här och till och med jag har vant mig vid vägarna och stupen nu. Denna dagen hade vi husbilen Nisse framför oss och det var roligt. Vi passerade alla rivieraställena och sedan gick vägen in i landet en bit och då kom vi till enorma citrusodlingar av olika slag. Vägkanterna var fulla av små stånd att handla av. Sedan tog vinodlingarna över och det finns många vinhus, havet var fullt med ostronodlingar. Vi ska kolla allt detta mer när vi kör tillbaka. 


Nisse på väg.Så ligger byarna och de små städerna uppbyggda på den lilla landremsan innan bergen tar vid.

Liten paus.

Därefter kom vi in i Bosnien-Hercegovina som har sitt enda landområde på 9 km mot havet. Deras hamnstad heter Neum och det körde vi igenom. 


Vi skulle hitta en autocamp vid staden Ston och kom på lite villovägar, körde en smal väg med havet på båda sidor ut till en liten by, Brock som kändes som världens ände. Ingen camp där, vi ställde oss på en grusplan precis utanför och promenerade genom byn. Vi frågade och där kunde vi inte stå, privat, privat. Vi tog en liten lunchfika och bestämde oss för att leta upp en camp som Bitte hittade i deras bok, vid Orebic som heter Prapratno camp. 

Där träffade vi en söt liten tant som pratade oavbrutet med oss trots att vi inte förstod någonting. När jag frågade med hjälp av gester om jag fick fota henne drog hon ner kjolen över knäna och rättade till koftan.

Granatäppelträd


Även djuren gillar Harald


När vi kom ner till detta med en underbar sandstrand med turkosblått vatten så var campen stängd sedan 30/9. Vi kunde stå på en parkeringsplats istället (with my finger cross) och den var ju till och med gratis. Lite ”isvatten” och sedan blev det bad, helt underbart. 
Vi började sitta här, men flugorna var ihärdiga så vi tog ner stolarna till stranden.


Middag på kvällen var kycklingfilé med potatis, sås och sallad och senare gick vi över till våra vänner på kvällskaffe och kortspel, ett väldigt roligt sådant. Det känns så bra att ha sällskap en tid.Jag gick och kollade campen som ligger här under olivträden alldeles ovanför stranden. Fantastiskt fint, hit vill jag återvända när de har öppet. Enligt en man vi frågade så stänger dom för att dom måste skörda oliverna.


8 kommentarer:

 1. Ser himla skönt ut, där alldeles vid stranden. Fint väder har ni också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, ja det är verkligen härligt här!

   Radera
 2. Så mycket nytt och härligt ni får se! Små citrusträd vid vägen, bad och sol. Längtar nästan till jag blir pensionär😎

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja inte så dumt Mia! Stor kram

   Radera
 3. Makalöst vackert och helt ljuvligt låter det som!!! Håller med Mia 😍 Tack för allt vackert ni delar med er!!! KRAAM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, så roligt att få möjlighet att dela med mig allt detta vackra här! Kram

   Radera
 4. Håller med alla...roligt att följa er..kram Gunnel

  SvaraRadera