lördag 1 oktober 2016

Filko Auto Camp

Idag gick det inte riktigt bra, vi ”hamnade” på fel väg, istället för att köra längs kusten som vi sagt så följde Harald gps:en i paddan och den visade en helt annan väg och då tror han på den. Det började med att vi körde upp i bergen på serpentinvägar och det är bland det värsta jag vet. Sedan körde vi inåt landet och det var verkligen landet. Det är ganska risigt med slitna gamla hus och inte särskilt roligt att köra på. Vi har valt bort motorvägar på gps:en och en motorväg var vad jag önskade mig just då. Jösses vilket körande och vi hamnade långt ifrån dit vi skulle, vi hade kört 11 mil längre än vi behövt visade det sig när vi väl var framme. ”Ska vi köra över bergen igen?” undrade jag, ”nej, vägen går nog mellan bergen” sa Harald. ”Inga serpentinvägar då?” ”nej, det blir det inte”. Det blev det och det är inte kul. 


Programmet vi använder i paddan heter Here och det fungerar så bra tycker Harald. Jag önskar oss en riktig GPS nu. Vi kom till slut fram till staden Zadar vid kusten och hittade kustvägen söderut. När vi såg en camp som såg fin ut körde vi bara in, dyr, men vi var trötta och irriterade och behövde ställa oss. Så det blev Filko Auto-Camp alldeles vid havet och efter lite mat blev det bad. 

Här är inte mycket beläggning så vi kunde i lugn och ro passa på att städa Bosse både invändigt och utvändigt. Idag är det en vecka sedan vi körde hemifrån så det behövdes. Efteråt när jag skulle  duscha var duschutrymmet fullt av mygg som satt överallt och flög överallt. Jag var fullständigt hysterisk under duschen och spolade lika mycket runt överallt som på mig själv. Jag fick bara på mig det viktigaste för att inte springa ut helt naken och in i Bosse för att fixa mig klart. Vi satt ute en stund medan solen gick ner, en vacker kväll igen.
Det blev middag inne i bilen, benfri kotlett, potatis och en crème fraichesås. 


Imorgon skall det bli dåligt väder, men vi fortsätter ner till Trogir har vi tänkt.

8 kommentarer:

 1. Ja ni bjuder iallafall på äventyr må jag säga!! 😃 Men det ser ju jättefint ut där ni står nu och god mat som alltid vare dig du är hemma eller ute på vift. Ha det gott!! Kram Anna 😃

  SvaraRadera
 2. Fast serpentinvägarna är vansinnigt vackra, trots att de kan kännas lite jobbiga💚

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så, det är bara så svårt att njuta av!

   Radera
 3. Gillar inte heller serpentinvägar, men som jag ser så finns det i alla vägräcken och det är det ju inte överallt. Synd bara att man inte kan njuta av utsikten. Ha fortsatt bra. Kramar.

  SvaraRadera