Translate

tisdag 10 april 2018

Amsterdam

Vi vinkade hejdå till vännerna Bitte och Tommy på campingplatsen i Nordwiijk och körde upp till Amsterdam. Vi passerade många fina fält med blommor, det är så vackert här.
Det finns en ställplats centralt i Amsterdam som vi körde till. Det gick bra, vi börjar bli riktiga hejare på att hitta numera.
Idag skulle vi träffa Haralds bror Arne med fru Lilian, de är på några dagars resa hit så det passade ju bra. De bor i Stockholm och vi har inte setts på ett bra tag. Så fort vi kommit på plats gick vi till färjan som tar oss över till Centralstationen. Ställplatsen ligger i ett gammalt varvsområde och håller nog på att rustas upp till ett område för ungdomar, jag vet inte, bara tror.


Vi tog som sagt färjan över, vi har åkt den förut flera gånger när vi legat i hamn med båt på denna sidan.


Denna vägen har vi gått med segelbåt ganska många gånger. Det är så kul att återuppleva alla dessa olika äventyr vi gjort.


Det byggs mycket nytt här också på vattnet.

Så kom vi in till centrala Amsterdam där färjan lade till vid den fina järnvägsstationen. Vi irrade sedan omkring lite för att försöka hitta Arne och Lilian, vi lyckades till slut och följde först med dom till deras hotell. Det har varit varmt och skönt idag, svårt att veta vilken klädsel man ska ha. Vi bestämde oss för att åka en kanaltur, det har vi aldrig gjort.Amsterdam har sedan länge varit min absoluta favoritstad och det håller i sig. Det är så mysigt med alla kanalerna, de vackra husen, cyklarna, alla udda och trevliga människor osv. Bara att sitta/gå och titta på folket är inspirerande, här finns inga dussinmänniskor.
När vi hoppat av kanalbåten var vi hungriga och började leta efter matställe. Man kan tro att det är enkelt i en sådan stad, men det är det inte.Till slut satte vi oss vid ett jättelitet matställe med utsikt över en kanal, bara några bilar ivägen haha!
Surprice!!!! Det blev en pizza för mig och Harald.


Vi avslutade dagen och träffen med Arne och Lilian med en kopp kaffe. En så trevlig dag, men nu är vi trötta. Nu bär det hemåt!!!

2 kommentarer: