Translate

söndag 29 april 2018

Häggemåla

Det gick jättebra att sova på Kostas parkering, vi var fyra husbilar som stod där. Vi hade sett att det var Glasrikets Glashelg i Boda så vi åkte dit. Helt fantastiskt!!!! Vilken utställning och det var demonstrationer av olika glaskonstnärer i hyttan.I entrén stod ett bord med glas som representerade utställningen Cyrén, cyrén, cyrén.Vi fick se två glaskonstnärer, Falk Bauer från Tyskland och Rasmus Nossbring från Sverige arbeta fram sina föremål. Alltså jag var helt betagen, tyvärr inte så bra foto, det var svårt att få bra vinklar bland alla människor och därigenom skärpa.


Falk Bauer gjorde insekter och vilka vackra det går att göra av glas!


Mellan demonstrationerna tittade vi på utställningen, några små axplock från den.

Den här demon var helt fantastisk, Rasmus Nossbring gjorde ett stort föremål, en människa som står på huvudet i ett glas, bilderna gör det inte rättvisa, men helt enormat att se det växa fram.

När föremålet till slut släpptes fångades den och alla sprang till ett ställe där den förmodligen skulle kylas av.


Vi tittade in i en av lokalerna där det var restaurang, fik och en stor scen.
Vi körde vidare mot Häggemåla där vi skulle besöka vännerna Peter och Ewa och på vägen stannade vi till vid Nybro Glashytta.


Glaskonst i en rondell!


Efter besöket i Boda var vi inte riktigt lika imponerade, men det fanns fina saker där också.Vi tycker så mycket om det svenska landskapet och vad vi njuter.


Här har Peter och Ewa köpt ett hus efter många års boende i segelbåt. De flyttade hit i höstas och har sålt sin båt i Frankrike.


Efter husesyn, först i Boris och sedan på deras enorma ägor med flera uthus och boningshuset fikade vi tillsammans. Väldigt roligt att träffas och att få se var dom bor.


Och vilken fin plats vi fick! Vi gick en promenad i skogen, så vackert.


Såhär kan det vara i de småländska byarna!Vi fick låna dusch, så skönt att slippa de offentliga och därefter en GT i Boris.Vi blev bjudna på en jättegod middag. En fräsch och god sallad till förrätt och sedan en väldigt god huvudrätt, fläskfilé i en rödpepparsås med ugnsbakade rotsaker och sallad. Mycket gott att dricka också.


Efterrätt en vit chokladpannacotta med bär och krossad turkisk peppar, mums säger jag bara!Vi avslutade kvällen med kaffe och avec i soffan med brasa i deras fina kakelugn. Tusen tack, vilken dag vi har haft och så roligt att träffas!

6 kommentarer:

 1. Tack själva! Jätteroligt att ha er här. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så trevligt och gott var det, hoppas sprutmålningen gick bra! Kram

   Radera
 2. Ja som vanligt fantastiska bilder ..så roligt att få hänga med er..jag har aldrig varit i glasriket, det står på min lista med ställen att besöka. Man blir imponerad av alla duktiga glaskonstnärer och hantverkare.
  Det som också slår mig är att alla vänner ni besöker måste ha gått kockutbildning för vilka rätter ni blir bjudna på.....Kram Gunnel

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, ja ta en sådan runda i sommar, det är såå roligt. Haha vi är nog glada amatörer vi flesta, men gott blir det! Kram

   Radera
 3. Så klart!! Ännu mer vackert och intressant!! Och så goda vänner och god mat på det!! Vilken fullpott!! Härligt!!! KRAAM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, ja vi njuter verkligen! Kram

   Radera