Translate

fredag 27 april 2018

Kosta

En skön morgon med fågelsång där i Persköp, men en aning kallt. Vi körde vidare österut, även om det inte riktigt har slagit ut till den vackra vårgrönskan så är det fint här i vårt land. Vi tänkte besöka Glasriket och se om vi hittar något roligt att titta på. Vi stannade i Kosta på deras stora parkering och efter en lunchfika gick vi iväg för att titta på allt där. Det är inte bara glas här utan också en massa outletbutiker med allt möjligt.
Det roligaste var att titta in i glashyttan och se när de jobbar med glaset.Jag gillar lukten av de där ugnarna, påminner mig om smedjan som min morbror hade och där jag ofta var som barn.Idag tillverkades de där små huvudena som Bertil Vallien formgivit.


Vi såg så mycket vackert glas och jag skulle vilja ha så mycket. Jag är dock glad över att se och beundra, vilken skatt detta är och vilka duktiga formgivare vi har i landet.
Denna gröna stora skålen skulle jag vilja ha.


Det här bruksglaset önskar jag mig, Bruk heter den, designad av Anna Ehrner, så snyggt så jag nästan dör.
Den här serien med olika motiv, härliga glas för unga människor att samla på, vilka bra presenter, formgivna av Sara Woodrow.Nästan hela dagen gick med att gå omkring på detta området. Blev det några inköp? Ja en vacker liten glaskanna att ha mjölk till kaffet i, ska fota den sedan, sandaler till mig som jag var i behov av samt ett rivjärn som man river direkt ner i maten med. Då bestämde vi oss för att stå kvar på parkeringen inatt, det blir jättebra.


På parkeringen haha blev det fredagstacos till middag.

4 kommentarer:

 1. Så roligt att se...härligt att bara åka ut med Boris så där i det blå och fånga dagen..Här har vi marknad idag och jag sitter på första parkett på min balkong och kollar läget..fantastisk mycket folk..Kram Gunnel

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, ja marknaden missade vi, fast jag brukar inte gå på vårmarknaden. Roligast är det nog att sitta på din balkong och titta på allt! Kram

   Radera
 2. Så härliga och roliga ställen ni hittar!! Och så mycket snyggt!! Gott m tacos, det åt vi nu idag! Kram

  SvaraRadera