Translate

lördag 7 april 2018

Dordrecht

Vi är i Holland, det är ett land jag tycker om, människorna, naturen och atmosfären. Körningen idag är inte mycket att orda om, motorväg hela vägen och slut på betalvägar. Vi åkte till Dordrecht, det är Hollands äldsta stad och vi har varit där förut. Då låg vi med vår båt i en liten hamn mitt i stan och har så härliga minnen från den vistelsen, det var 2008 när vi var på väg på vår långsegling och det var nästan exakt samma tid. Idag  hittade vi en ställplats i en hamn här, inte samma hamn, här finns flera och vi fick en jättefin plats. Vi blev också så trevligt mottagna både av holländska grannar och av hamnkillen. Det kändes så bra, dessutom ett fantastiskt väder idag, över 20 grader varmt, det blåste lite, men den avtog.


Vi slog till med ett glas rosé och tilltugg. Ser kanske inte så varmt ut just här men tröjorna åkte av.
Det är så trivsamt i detta land med alla hus på vattnet och mycket aktivitet. Det finns ingenting som går upp emot hamnar på våren.
Om jag varit lite yngre och haft massor av pengar så skulle jag vilja ha en sådan här båt och färdas på  stilla och fina kanaler.Ja det går ju bra att stå så här också som vi gör idag.Vi tog det bara lugnt resten av dagen och kvällen, njöt av att sitta ute och bestämde oss för att stanna här en dag till för att åka in till stan och titta imorgon. Vi står lite utanför stan och det går buss precis här utanför.

Jag gjorde en Ost-och skinkpaj i Omniaformen till middag tillsammans med en sallad.

4 kommentarer:

 1. Ljuuuvligt!!!💚💚💚 Sol och värme!! Jag mår gott med er!! Ha en skön helg där i hamnen!! Kram ♥️

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, jag det har varit så skönt och så varmt och gott! Kram

   Radera
 2. Så härligt...här lyser också solen, har suttit på balkongen och njutit, är lite blåsigt men skönt..en bra dag...kram Gunnel

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad skönt, jag hoppas du känner dig stark och helt återställd nu, vi ses! Kram

   Radera