Translate

fredag 6 april 2018

Nieuwpoort

Idag fick det bära eller brista, nu orkar vi (läs Harald) inte mer småvägar så vi struntade i att välja bort betalvägar. Vi åkte på flera, men vet inte riktigt vad kostnaden blev eftersom vi inte får kvitto, det blir en överraskning på kontot! Vi kände oss faktiskt trötta båda två, mest Harald så det var skönt att bara glida iväg på dessa stora vägar.


Först körde vi över den stora bron över Seine vid Le Havre.Också ett flertal betalstationer. Ni förstår vilken skillnad det är på vägar.


Nu har vi lämnat Frankrike och kört in i Belgien. Det landet är ingen större favorit hos mig, ganska trist i mitt tycke. Vi hade bestämt oss för att stanna i Nieuwpoort där vi sett ut en ställplats. Det visade sig vara en liten fin ställplats, till och med dusch, men ett märkligt betalsystem, får se hur det slutar. Bland annat skulle man få en slags nyckel i en betalautomat för 20 euro och när vi duschat skulle den lämnas tillbaka i maskinen och få överblivna pengar tillbaka. Vi fick inga pengar och nyckeln försvann!!!! Ordnar inte det sig så är det absolut den dyraste duschen hittills, 100 kr/per person!


Det ser väl bra ut med den sena lunchfikan ute? Sådär en 5 minuter sedan frös vi och gick in. Vi har legat med båt i hamnen här ett par gånger och jag ville se och minnas. Jag kommer ihåg de väldigt långa pirarmarna som vi promenerade på, annars inte så mycket. Harald ville vila så jag gick iväg själv på en promenad. Jag gick såklart fel och förbannade mig själv att jag inte tog cykeln istället. Den är lite bökig att plocka ut ur garaget, men det hade det varit värt.


Först fick jag se en broöppning och slussning, jag har kommit med båt hundratals gånger, men sällan tittat på.


Jag saknar det inte, tvärtom tycker jag det är obehagligt att se haha!


Jag vimsade först runt i centrum av stan, nästan tomt på människor.Jag ville ju se hamnarna och förstod till slut vilket håll jag skulle gå och det var långt. Jag orkade inte ut till pirarmarna som jag hoppats.


Här börjar promenadvägen ut i havet, jag hade velat gå där.


Det blev 6 km innan jag var tillbaka och otränad som jag är så var jag trött. Jag lagade iallafall middag, tråkigt idag, stekt fläskkotlett med potatis, crème fraichesås och sallad.


Tanden då? Jag var inne på Apoteket här också och frågade efter tandpasta, men dom har inte heller. Nu har jag sådan tur att vännerna Tommy och Bitte kommer till Holland på måndag och hon ska ta med sig tandkit till mig, så skönt. Jag har inte så ont, bara när jag äter sött men har fått sår på tandköttet av de vassa bitarna som är kvar av tanden. 

Fredag är det visst idag så jag får önska alla en riktigt trevlig helg, jag har sett att våren kommer till Höganäs iallafall.


4 kommentarer:

 1. Ja idag har det varit ett underbart väder och all växtlighet står i startgroparna...en härlig tid väntar. Önskar er en bra resa på väg hem...Kram Gunnel

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Gunnel, först ska vi bara titta på tulpanerna i Holland! Kram

   Radera
 2. Bra att ni väljer lite större vägar, trist att det ska kosta pengar men det kan det ju vara värt! Hoppas det löser sig med duschpengarna också. Du är modig som ger dig ut själv på promenaderna , men du fixar ju det galant. Jaså det är vår i Höganäs, såhär års önskar jag att vi bodde söderut . Här är det låååångt till våren känns det som. Ha en skön lördag! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det löste sig med duschpengarna, jag fick ringa efter henne, då kostade 2 duschar bara 40 kronor!!!! Jag har alltid gett mig ut på äventyr själv, är sällan rädd faktiskt, det ordnar sig alltid. Men plötsligt kommer våren till er också och förhoppningsvis en fin sommar efter denna långa vinter! Kram

   Radera