Translate

onsdag 4 april 2018

Mont-Saint-Michel

Idag körde vi till ett av våra många mål på denna tur, klostret Mont-Saint-Michel som ligger på en ö på norra kusten. Vid lågvatten ligger det torrlagt men inte vid högvatten. Numera är det anlagt en väg ut så att särskilda bussar kör människor till och från. Vi höll på ett bra tag och körde runt för att hitta något vettigt att ställa oss på. Ställplatsen som finns är en enorm parkeringsplats där en liten del är avsett för husbilar. Det kostade 17,30 euro att stå där 24 timmar utan något mer än att få stå. Det gick inte att betala mindre för färre timmar så då kunde vi lika gärna stanna över natten, vi hittade inget annat alternativ heller. Men, bussen in till klostret ingick haha! Det får vi vara glada över!


Från parkeringsplatsen syns klostret, taget med teleobjektivet.

Klostret är dubbelt så högt som själva ön och det är en märklig syn. Från början var det ett litet kapell från 700-talet som blev ett benediktinkloster med storhetstid under 1100- och 1200-talet. Det var verkligen en upplevelse att besöka.Det var lågvatten under vårt besök.


Den lilla porten som man går in genom här till vänster.

När man kommer in genom porten går man runt på den gamla pilgrimsvägen som idag är full av restauranger och butiker. Lite väl mycket tycker jag.


Här syns vägen som är byggd som en bank över vattnet.

För att sedan komma in i klostret och kyrkan fick vi betala inträde, 10 eu och det var det värt.Mycket trappor och mycket intryck, så glad för detta. Vi åkte tillbaka till Boris och åt middag och tittade på regnet.Dagens kulinariska höjdpunkt!!!

4 kommentarer:

 1. Wow!! Maffigt!! Ni får se och uppleva massor!! Härlig! Jo då middagen ser god ut tycker jag 😘 Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, haha ja det är gott med Pyttipanna! Kram

   Radera
 2. Vilka helt enorma byggnader! Alltid när jag är inne i såna här katedraler, slås jag av det fantastiska byggverket. Hur har de kunnat bygga så för så länge sedan?
  Och högt uppe på en klippa? Jag beundrar detta enormt mycket. Liksom gamla kyrkor från 900-talet i Skåne, fortfarande lika vackra! Så mycket ni får se även om det regnar. Här har vi haft vår idag! På tiden! Kram och ha det så bra!

  SvaraRadera
 3. Javisst är det helt fantastiskt, så tänker jag också! Jag hoppas ni får lite vårväder nu, ser så ut! Kram

  SvaraRadera