Translate

tisdag 15 maj 2018

Cykelorienteringen fortsätter

Det är lika bra att cykla på nu när vädret är så skönt. Idag har vi haft ytterligare en härlig tur i vårt vackra landskap. Vägen gick över Ornakärr, min barndomsby mot Jonstorp och vidare längs Skälderviken och sedan in i landet och hamnade i Strandbaden.
När jag var barn kallade vi detta maan, hit åkte jag med bönderna på sommarkvällarna för att sköta korna och på vintrarna åkte jag skridskor här.


Nu är området ett naturreservat, Görslövsåns mader.Idag fick jag lära mig att det finns ett Lantbruksmuseum här, det var inte öppet idag, men eftersom här finns en kontroll kunde jag ändå kolla lite utanför.

Badplatsen i Jonstorp, här har jag faktiskt aldrig varit.


Hamnen i Rekekroken.


Under denna cyklingen har vi sett så många rena rama idyller, genom områden i Jonstorp och sedan här längs Skälderviken. Hamnen i Svanshall.


Vi tittade vid det gamla stenbrottet, Harald hade aldrig varit där.


Hamnen i Bökebäck, där hade jag aldrig heller varit.När vi kom tillbaka hem var Hanna och barnbarnsbarnen på stranden. Vi stannade en kort stund och pratade.

Igår bakade jag en massa maränger, jag hade överblivna äggvitor. En plåt blev bra och en blev mindre bra, men de smakar samma. Iallafall blev jag så glad över att spritsen jag fick i julas (tack Ebba) fungerade så bra.

6 kommentarer:

 1. Igen!! Vilka vackra omgivningar!! Så fina bilder!! Ljuvligt!! Härligt för dom att kunna gå ner och bada! Och gott med dom söta fina marängerna 💗💗💗 Du bjuder på allt!! Glädje!! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, ja det är inte svårt med bilder denna fina tid! Kram

   Radera
 2. Det är så vackert överallt..nästan bedövande..tack för fina bilder Titte..kram Gunnel

  SvaraRadera
 3. Så fina bilder. Så många fina minnen jag har från Jonstorp, Svanshall, Mjöhult osv. Underbart att se, känns som jag cyklar med dig. Cyklade till jobbet i Höganäs gjorde jag ju på sommaren en period. Tack för att du delar med dig. Kram Tina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, ja vad jag minns det, att du cyklade och såg hägrar haha! På den tiden, slutet av 70-talet jobbade vi på samma arbetsplats, socialförvaltningen, en fin tid! Kram

   Radera