Translate

söndag 29 september 2019

Innedag

Jag gick inte ut idag, försökte tänka på mor som i stort sett aldrig gick ut mer än när familjen skulle träffas och när hon följde med på utflykter som vi gjorde. Hon var hemma, lagade mat och bakade och blev glad när hon fick besök. Jag behöver inte ha sådana krav på mig att motionera. Haralds syster Inger rekommenderade ett TV program Timjan, Tupp och Tårta, ett matlagningsprogram som jag tittade på igår. Första avsnittet på play och så trevligt det var. Jag blev riktigt sugen på att baka och laga mat så jag satte igång ett brödbak. Då började jag också med en storsortering av skåpet där vi har alla specerivaror, det har hängt över mig ett tag eftersom det blir så rörigt när allt plockats upp från bilen. Imorgon ska jag fortsätta med kyl och frys.


Jag hittade flera burkar med torkade kantareller som jag fått och jag gjorde en kantarellstuvning för att se om det är användbart. Det är det, tror jag ska göra en soppa en dag.


Jag bakade det gamla vanliga brödet, måste komma igång innan jag provar nytt. Det är Mormors matbröd.


Häromdagen plockade jag äpplen från ett övergivet träd och jag gjorde en enkel äppelkaka som mor alltid gjorde. Bara varva äppelklyftor med socker och skorpmjöl och inte snåla med smörklickarna. Det blir så gott och friskt med en klick vaniljsås.

Emellan köksaktiviteterna satt jag vid scrapbordet, jösses vilken röra jag har där. Det blir mycket när jag har ett stort tidskrävande projekt samtidigt som jag vill göra en layout ibland och kort.



1 kommentar:

  1. Härlig arbetshörna du har och en väldigt massa materiel. Du är så flitig med att städa och röja överallt, både hemma och borta. Min gaist och ork försvann efter min sepsis och vet inte när det kommer tillbaks. Fortsätt kämpa och många kramar.

    SvaraRadera