Translate

tisdag 31 maj 2016

Kanelskorpor

Ett erkännande idag, jag har inte varit ute, det är inte klokt! Ingen segling idag heller, vi velade i början ända tills Harald åkt ner och upptäckte att kylen inte fungerade. Vi har ju inte använt den innan eftersom vi inte varit ute med båten. Tröttsamt är det. Harald åkte till Råå och köpte en ny och har börjat installera den.

Jag har bakat Kanelskorpor. Dessa gjorde alltid mor, jag har skrivit receptet tidigare, men nu gör jag det igen så att det går att hitta.


Kanelskorpor
2 ägg
2 dl strösocker
80 g smör
6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt det smälta avsvalnade smöret och mjölet blandat med bakpulvret. Baka ut till två längder ca 4 cm tjocka. Platta till dem. Pensla med vatten och strö över kanel och socker. Grädda 200 grader ca 15 minuter. Skär i sneda bitar medan de ännu är varma och rosta dem lätt i ugnen.


Jag gjorde dubbel sats idag, dom är lättbakade.  De är så goda och lagom att ha till kaffet när man är sådär lite sugen på något.



Middagen idag bestod av färdigmat, vi köpte för första gången kycklingnuggets på Lidl och de var riktigt goda tillsammans med ris och sweet chilisås.


Idag har jag ringt om mina ögon igen, så fort jag slutade med antibiotikadropparna kom besvären tillbaka. Nu ska jag inte ge mig och får vänta på remiss till ögonkliniken.

8 kommentarer:

  1. Inte ska du skämmas för att du inte varit ute!! Du är ju ute nästan varje dag annars! Hoppas det ordnar sig med kylen, typiskt. Dom ser goda ut dom skorporna och relativt lätta göra. Bra att dom kommer i sökningen ifall andan faller på :) Du, idag har vi haft SOMMAR också :) kram Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt, ni är ju så värda lite sommarvärme i ert vackra landskap! För mig känns det konstigt, denna efterlängtade värme också har jag inte lust att gå ut, allt känns bara som repriser, jag saknar äventyrslusten! Kram

      Radera
  2. Åh, de är så himla goda!

    SvaraRadera
  3. Skorporna kan vi ta en påse :) Nuggets brukar vi med köpa, blir bra i ugnen ..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tror jag det, snart är jag som mormor, går aldrig ut och bara bakar till alla!

      Radera