Translate

lördag 5 januari 2019

Födelsedagskalas

Idag har det varit mycket, jag vet inte när jag någonsin kan hålla fast vid att ta det lugnt och tillåta mig att göra ingenting. Jag började imorse med att baka bullar, dom blev riktigt goda, ett helt nytt recept för mig.


Det finns knappast något ljuvligare än att få arbeta med en jäsdeg.


Jag hade bara apelsinsuckat och mandelmassa som fyllning. Det blev gott.

Dotter Mia hade kommit hem från en skidsemester och istället för att bara prata i telefon tog vi en promenad tillsammans. Vädret var helt ljuvligt med en strålande sol ovanför molnbanken och det var varmt. Det blev en lång promenad förbi Lerbergets hamn innan vi kom på att vi skulle vända.





Haralds dotter Maria fyller år idag och bjöd på en fikastund. När vi skulle köra kom jag på att jag behövde handla lite inför imorgon så jag gick till Lidl och Harald stod och väntade med bilen där. Vid det laget var jag helstressad, glömde varor på bandet så andra fick skrika på mig. När jag satt i bilen hittade jag inte min telefon där jag har alla mina kort och Harald fick vända och stanna där det gick. Jag hittade telefonen längs ner under alla varor i ryggsäcken, där brukar jag aldrig lägga den. Efter det landade jag på en stol hos Maria och njöt av en go fika.




Några av de goda kakorna, de där Drömmarna var himmelskt goda. Jag får nog försöka att ta efter dessa. Två olika tårtor där jag tog Budapestrullen, är så svag för maräng.


En så trevlig stund, tusen tack för det.

Ikväll är det TVsoffan, jag har börjat se Bron på SVTplay, så bra den är!

2 kommentarer:

  1. Jag sa ju det, du och ta det lugn det händer bara inte. Skönt att det redde sig med telefonen och att du fick en lugnande gofika sen. Kram

    SvaraRadera