Translate

lördag 6 juli 2019

Gräsgårds hamn

Vi lämnade vårt fina sällskap under förmiddagen när alla morgonsysslorna var klara. Det har varit så trevliga dagar. Campingplatsen var ingen vi lägger till favoriterna, men för oss var det viktigast att umgås så det var helt ok. Vi körde först ner till Ottenby och tittade på fågelstationen och Långe Jan. Vägarna och landskapet här är otroligt vackra så det är en njutning att bara köra.



Ett av många fågelfångarnät. Här bedrivs mycket arbete och forskning.




Det blåste något fruktansvärt och ingen av oss hade lust att ge oss upp i fyren.



Det var intressant att gå omkring i Naturrum och läsa om allt som görs här, om fåglar och om förändringar i deras flyttande.





Vi körde tillbaka upp till stora vägen och fick sällskap.



Nej, vi har inte bråttom.

Vi körde vidare för att besöka Eketorps Borg. Det är en återuppbyggd fornborg och det var intressant att se.



Först in i denna byggnad för att lösa entré och titta i en liten butik och annat. Promenad upp till borgen.











Här finns också ett litet museum med föremål och annat som var upphittade i den ursprungliga fornborgen. Det är utgrävt i olika skikt från olika århundrade.









Alvaret sträcker sig långt över hela södra Öland. Vi har bestämt oss för att titta på södra Öland och så får vi se hur mycket vi har lust med denna gången.




Olika hus var rekonstruerade för att visa olika ändamål som det var. Arbete pågick fortfarande med hus och annat. Bra så länge vi har hantverkare kvar som kan detta.






Det var fullt med svalbo överallt i husen.








Väldigt nöjda körde vi sedan vidare norrut på östra sidan av Öland och hade sett ut en ställplats i Gräsgårds hamn. Där fanns gott om plats fast vi inte var så tidiga. Vi har blivit så varnade för att köra till Öland vid denna tiden, men har verkligen inte mött någon trängsel. Antagligen är alla på norra Öland.


Vi hann att sitta ute i blåsten en stund innan regnet kom. Jag hann också med en liten promenad.








Denna skylten ovan förstod jag inte riktigt för någon stig fanns inte.


Ägaren till kiosken som också administrerar ställplatsen såg att jag fotade cykeln som var hennes. Det är en cykel som är tillverkad på Öland fast märket var försvunnet. Hon tyckte ändå det var roligt att ha den kvar.


Vi fick höra våra damfotbollstjejer ta bronset på radion för vi fick inte igång TVn. Vilken prestation de har gjort, hoppas de blir ordentligt hyllade när de kommer hem. Vi åt rester från gårdagens grillning till middag, det var gott idag också. Ikväll sitter vi inne i bilen och hör regnet till och från. 

4 kommentarer:

  1. Du förgyller våra liv med dina fantastiska semesterreportage. Kramar. ❤️❤️❤️

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla, vad glad jag blir! Kram

      Radera
  2. Håller med Ulla jag!! Så mycket fint och intressant vi får se och uppleva med dig och er!! Tack!! Kraaam

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, så roligt att du uppskattar det! Kram

      Radera