Spröda saffranssnitt
35-40 st
100 g smör
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 msk ljus sirap
1 pkt saffran
1 tsk vatten
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk pärlsocker
Ugn 175 grader
Blanda smör, socker och vaniljsocker i matberedaren. Kör hastigt ihop till en fluffig massa. Blanda sirap, saffran och vatten i en skål. Tillsätt sirapsblandningen och mjölet blandat med bakpulvret i matberedaren. Kör på högsta hastighet en kort stund tills degen är blandad. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord. Dela degen i 3 delar och rulla ut till längder, lika långa som plåten. Lägg på plåt med bakpapper, platta ut lätt och tryck på lite pärlsocker. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Skär med vass kniv längderna i sneda bitar medan de är varma. Låt svalna och förvara kakorna i burk med lock.
Haha, vi blev så jäkla lurade:)
SvaraRaderaVisst är det irriterande, har du slängt ditt? Och alla oljor?
Radera