Harald mötte Wille i skolan för lite gitarrspelning, det går jättebra, han är så duktig.
Han gillade äppelkakan, "kan man få en bit till?" undrade han.
När Ingmar och Elisabeth kom fikade vi, vi träffades alltså på pensionärstid. Elisabeth och jag tog en promenad, jag visade henne våra fina klädesbutiker, Quinte och Vouge och sedan Bokhandeln.
Förrätten bestod av danskt rågbröd med en skiva gravad lax och på det skalade räkor blandat med Hovmästarsås. Enkelt och jättegott!
Huvudrätten, Ryggbiff, potatisgratäng och sallad. Den godaste potatisgratängen tycker jag är denna enkla franska. Formen gnides med vitlök och sedan läggs potatisskivorna i formen. Häll över vispgrädde med salt och peppar så att formen blir minst halvfull med grädde. Smaksätt grädden med mer vitlök om man gillar det. I ugnen nästan en timme, känn på potatisen.
Efterrätten bestod av en chokladmousse smaksatt med kaffe och Baylies samt hackad dajm, en fruktsallad med banan, hallon och björnbär och en kula vaniljglass. Jag strödde över lite kanderade nötter.
Som vanligt hade vi en jättetrevlig kväll tillsammans innan de bilade hem till Chantalle i Helsingborg. Det blev sent även om vi började tidigt, haha!
Jag blir så sugen på all mat du lägger in här, det ser så gott ut och på Willes sätt att äta så verkar det som äpplekakan är jättegod. Är det den som är med havregryn och blir knäckig i så fall har jag gjort den men med rabarber och den blev jättegod.
SvaraRaderaJa det är den, jag kan tänka mig att den blir ännu godare med rabarber eftersom den är ganska söt. Det ska jag göra till våren!
RaderaEfterrätten ser väldigt god ut! Ja, det andra också.
SvaraRaderaMmmm, var god Maria, fast moussen en aning för söt och mäktig efter en middag.
Radera