Translate

lördag 25 juni 2016

Midsommarsegling

Vi har väl haft den varmaste och skönaste midsommarafton i mannaminne. Först framåt midnatt kom det lite regn och då var det ändå dags att koja. Vi seglade iväg från Höganäs redan vid halv nio på morgonen, fast det blev mest motorgång i den svaga vinden som kom rakt emot oss. En jätteskön tur ändå.


Vi gick som brukligt över till danska sidan och går ganska nära, här passerar vi Kronborgs slott.


Helsingör


De fina gamla husen i Humlebeck.


Infarten till hamnen i Humlebeck där vi var fem båtar som samlades. Vi anlände sist, de andra båtarna är från Helsingborg och hade betydligt närmre.


Tilläggning och första samråd sedan blev det bad.

Tjejerna hade sitt samråd i vattnet.Flaggspelet sattes upp och sedan var det dags för kaffe och tårta.Det blir mycket gott när alla har med sig och fixat olika saker.Ingen dum utsikt från midsommarbordet, här ligger Ven.När fikat var avslutad hade vi siesta allihop innan det var dags för den traditionella middagen.


Alla som var med och gjorde detta till en oförglömlig midsommarafton:


Ola och MarieMichael och KarinIngela och Anders med sin hund Stina


Olas bror Per. Här har den stora Kubaciggaren kommit fram. Ola och Marie har precis varit på Kuba, dit vill jag också åka.


Bengt och ChristelOckså Harald och jag som inte kom med på någon bild.


Solen har gått ner. Nu vill jag inte bara tänka på att dagarna blir kortare igen.

8 kommentarer:

 1. Ser skönt och trevligt ut...:) Gunnel

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, hemma är inte heller dumt! Kram

   Radera
 2. Alldeles alldeles underbart!! Nä tänk inte på det det är mycket kvar av sommaren ännu💕 Kram och fortsatt härlig midsommar helg! Kraaam Anna ❤️

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst är det, sommaren har ju precis börjat! Kram

   Radera
 3. Så roligt att få se bilder av Danmark från havssidan och så fint det ser ut. Midsommarhelgen för er ser ut att vara på bästa sidan för er med härligt väder, god mat och dryck och trevligt sällskap. Ha en fortsatt trevlig seglats!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Danmark är väldigt fint, mycket grönare än "vår" sida, beror ju såklart på att de västliga vindarna blåser på oss. Tack Ulla! Kram

   Radera