Translate

onsdag 9 januari 2019

Onsdag

Imorse kom jag iväg på en promenad, svinkall nordlig vind som gjorde promenaden riktigt otrevlig.




Det var så kallt så jag vek upp i villakvarteren istället och där var inte mycket roligt att fotografera.

Hemma igen började jag städa ut klädkammaren. Hur mycket grejor kan det finnas i en klädkammare? Jag har fyllt hela övriga lägenheten med saker. Alla kläder ut och vädrades och gicks igenom för att förhoppningsvis bli lite färre. I klädkammaren har jag bara mina kläder, Haralds kläder finns i garderober i sovrummet. Det blev en hög med kläder att lämna vidare till Loppan, men några intressanta saker kunde jag inte skiljas från.


Min fårskinnspäls, den kanske kan komma till användning, men då får det bli jäkligt kallt. Jag har inte använt den på många år, köpte den i början av 80-talet.


Denna tröjan, jag har vävt tyget själv, sytt den och stickat muddar, den går ju inte att kasta?


Varför använder jag inte denna tröjan, vackert mönster och härlig färg ju, men inte så användbar fast jag behåller den nog.


Också denna fina lilla jacka, lite för kort, det är nog därför jag aldrig har den, men är svår att skiljas från.



Min fina irländska tröja, köpt i Skottland eller England, kommer inte riktigt ihåg, Jag använder den aldrig, den är i ren ull och för varm och stickig, men så fin.


Också denna långkofta, det sista jag har kvar som mor har stickat, den kan jag inte kasta, kanske skulle jag till och med använda den? Jag kan se mor i den koftan.


Denna härliga seglarskjortan som jag köpte på Isle of White i England på vår första långsegling, fint minne som gör att jag inte kan skiljas från den även om jag aldrig använder den. Ja jösses är jag ensam om detta?

Ikväll var det Quiz på restaurang Kvarnen och i vanlig ordning träffades mitt lag hemma hos vännen Ame innan vi gick dit.


Hos Ame drack vi upp vinresterna från nyårsfirandet och hade en trevlig timme innan det var dags.


Vårt lag är som vanligt Ame, Ingrid, Eivor och jag.



Vi blev serverade en fläsksida med olika tillbehör, gott men lite för salt.


I början tyckte  vi att vi kunde allt och var så nöjda, men ändå blev det inte så bra på slutet och vi var inte i närheten av att vinna. Det gjorde absolut ingenting, vi hade så kul tillsammans.

2 kommentarer:

  1. Jag sa ju det!! Man blir ju så velig och nostalgisk så då blir det genast så svårt att kasta saker eller skicka på second hand. Jag är hopplös!! Vissa dagar är jag bättre på det och då får man passa på😅 Vad mysigt ni verkar ha det på dessa quiz-kvällar. Härligt!! ❤️ Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, ja inte lätt, men lite blev det till Loppan, två stora kassar faktiskt. Ja det är kul med Quiz även om vi inte kommer ihåg någonting haha! Kram

      Radera