Translate

lördag 19 december 2015

Julfirande

Dags för det första julfirandet med familjen idag. På något konstigt sätt så tar det en hel dag att förbereda trots att det var ganska enkelt. Nu ikväll sitter jag och tänker på min mor som blev så trött av att hålla kalas och då var hon äldre än vad jag är nu. "När du blir lika gammal som jag så ska du få se hur det känns" sa hon ofta. Ja, mor, jag känner det nu. Men, det är ju så roligt och det tyckte hon också.


Dom första julklapparna är inslagna och klara. 


Vi firade med familjen Sjöberg, barnbarnet Jonathan med fru Hanna och töserna, Alva och Alice. De ska fira julen med Hannas familj detta året och åker till Haverdal. Vi började med lite glögg och tillbehör.


Maten blev ingen julmat, det blir rätt lätt för mycket till slut så jag gjorde en kycklingrätt istället.


Alltså, det är inte alltid det blir så snyggt, men det var gott.
Lite konstigt med granen i taket tyckte töserna. Kan den kanske ramla ner?


Stilstudie på finätning hos gamlafarmor.

Efterrätten blev julig eftersom jag vet att Jonathan gillar risgrynsgröten och det gör Hanna också. Harald och töserna hoppade över.


Kaffe och mandelmusslor och då orkade vi knappast. Så är det alltid och jag tvingade Jonathan att äta en.Här sitter jag med mitt julklappshalsband och armband som Alva och Alice har gjort själva och gav mig.Vars en ficklampa som julklapp kan vara väldigt roligt. Annars är det kylskåpsmagneterna och mina melaminskålar som roar dom när dom anordnade födelsedagskalas. Harald tror att dom kommer att bli festfixare.


Tack för en trevlig och rolig kväll!

7 kommentarer:

 1. Fick du tvinga Jonathan att äta en mandelmussla?? Då måste han ha ätit mycket gröt. Jag träffade Hanna och flickorna tidigare på dagen. Alltid trevligt att träff dem.
  Kommer kanske på en snabbvisit i morgon.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo du, han påstod att han var mätt haha! Vi är hemma till ca 3 idag, kanske jag tar en promenad så kolla bara först, roligt att ses en stund, kram

   Radera
 2. Haha, ficklampor ... har jag också tänkt på🔦🔦!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tur att jag hann först då, en blå till Alva och en gul till Alice! Kram

   Radera
 3. Åh!!! Vilken härlig dag med en massa gott!!! Du får fira många jul "aftnar" :-) Mysigt men förstår att du blir trött. Det är mer att greja än man tänker på innan. Så härligt att få vara med på ett litet hörn :-) kram

  SvaraRadera