Translate

måndag 7 december 2015

Promenadstart

Jag har kört på med det där 5:2 hela hösten och det har gått bra, jag är tillbaka i den vikten jag vill vara, men idag får vara sista dagen. För att göra allt enklare har jag ätit samma mat dessa dagar, lite fil och ett ägg på morgonen, viktväktarnas soppa till lunch och keso med en halv grapefrukt till kvällen. Däremellan har jag stoppat i mig några cashewnötter. Jag har inte räknat kalorierna, men är rätt säker på att det iallafall inte är över 500. Imorse var jag nära att kräkas över ägget, det kommer att dröja innan jag äter kokt ägg igen, även soppan på lunchen har jag börjat få obehagskänsla för så det är dags att sluta. Jag ska försöka fortsätta att hålla igen lite några dagar i veckan, inga kakor och sånt. Ja, jösses vad jag ska hålla på, nu får det vara slut.
Iallafall, det var verkligen dags att komma igång med regelbundna promenader igen och så blev det idag.


Jag kom iväg ganska tidigt och solen hade inte hunnit så långt.Det är mycket skräp och tång efter stormen Gorm. Den senaste Helga slapp vi det värsta av, hon drog lite norr om oss.Vinden börjar avta nu, men vattenståndet är fortfarande ganska högt.
Jag gick upp i Lerbergsskogen och där hade hänt en massa, kommer stormarna att fortsätta så är nog snart den lilla skogen borta.Detta är från Siöcronaparken, där har också stora träd brutits, vilka krafter.


Och bredvid parken lyfte hela detta taket från ett två vånings hyreshus.


Jag var inom på ICA och hämtade ut en vinst från Hobbyworld, riktligt och fint om än lite för puttenuttigt för min smak.

Dags för lite scrapbooking idag. Först en layout till My Creative Sketches senaste skiss.Vit CS med lite mistfärg, mönsterpapper från American Craft och ett som jag inte vet och ja, en hel del annat. Foto på två av mina fina barnbarn, Ebba och Wille.

Jag har gjort ett kort till Scrap och Tings månadstävling. Det är en bingobricka att välja rad från.


Jag håller på att göra julkort, men ska inte göra det så stort i år. Grunden är iallafall stjärnor och detta är ett ex. Jag valde översta raden, embossat, blommor och dublett.


Jo, jag har har embossat, hittade pulver i en låda och det blev kombinerat med en blomma, hoppas det duger med en blomma, som jag embossade med hjälp av min hårtork. Dublett syns inte så bra på fotot, men det är två stjärnor som jag fäster ihop med kuddar så det blir en dubbel känsla. Några blad och ett spetsband och på baksidan skriver jag. 

5 kommentarer:

 1. Ja NU räcker det med 5:2 dieter!! Men jag måste ju medge att du varit oerhört duktig och ståndaktig :) Jo vädrets makter är häftiga och lite hänsynslösa ibland... Vi har klarat oss lindrigt även om det tog i rejält här också inatt. Underbara alster har du skapat också. Finstämda färger på din LO!! Gillar pappret med blad trycket!! Mysigt med knappar tycker jag och så din flair button, så snygg!! Stjärna julkortet är ju bara så läckert, vilken rolig ide'!! Du kan du !! Och embossat också, med hårtorken?! Du måste ha en väldans het sådan ;) Läckert blev det iallafall med glittret. Tack för härlig inspiration, det behöver jag nu, massor!! Hoppas du är bättre i förkylningen och att ni båda tagit igen er efter kalaset!! Kram Anna :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja jag är ju sån, bestämmer jag mig för något så gör jag det (om inte hälsan sätter stopp), nu gäller det bara att hålla det. Skönt att ni slapp den alltför hårda vinden, jag tänkte på er och undrade. Tack för din uppmuntran, det där bladpappren är min favorit också, konstigt va?, nej det är det ju inte. Embossandet med hårtorken blir inte så bra som det borde, men det funkar, blir dock inte lika hållbart och hårt och krångligt, bränner fingrarna, motivet flyger iväg osv haha. Jag underhåller förkylningen, skit, känns som ett virus på balanssinnet, jaja, det blir bra.

   Radera
 2. Hmm, jag är ju svensklärare, men vad är embossa?? Ja, sluta nu med din ätstörning och njut av livets goda🍦🍷🍫🍭🍧

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mia, jag tror inte att du är så intresserad av embossing, stämpla eller spraya/pensla, hälla på embossingglitter och sedan värma. Detta tillhör pysselvärlden! Ja, min tillfälliga ätstörning är över, skönt va? Kram

   Radera
  2. Haha, nä, det är nog inget för mig ... Jag är mer en bokmänniska📚

   Radera