Translate

tisdag 22 december 2015

Vintersolståndet

Årets mörkaste dag och nu vänder det! Det är alltid en härlig känsla och snart börjar tulpantiderna. Men, först är det jul och nyår och det ska njutas av. Idag har vi en julutmaning hos Veckans Skiss som är lite extra. Jag har gjort skissen och Carina har satt ihop en bingobricka och dessutom ska det vara i vitt och vinterblått. Lite att klura på.




Jag använde den diagonala raden, wellpapp, metall och spray/mist. Bakgrundspapper från Carta Bella med vellum och wellpapp med en metallklocka och metallblommor samt några bards. Jag tyckte det passade med en dokumentation om dagens vintersolstånd och fotot är från en tidigare vinter nere vid badet här.

Jag gjorde brunkålen imorse innan jag tog en promenad. Receptet är inget att dela, den blev lite för söt, men till slut blev det bra ändå.



Jag som sagt att jag inte har några tomtar, glömde dessa som övervakar min matlagning stående på fläkten. Det är tomtar som Haralds mamma Lillemor målat och därför känns det lite roligt.

Vi fick besök av Haralds syster Karin med sitt barnbarn Ebbe och då fick han öppna adventskalendern idag. En liten tomte med ljus idag.


Jag tog en promenad och fick sällskap av hunden Sune. Jag träffade min exman som passar honom och då tog jag rastningen. Det regnade värre och värre så det blev inte så väldigt långt.




Jag sydde vimplarna som blir julklapp till barnbarnsbarnet Evy så nu är alla julklappar klara. Det blir mycket färre julklappar i år eftersom vi inte ska ge julklappar till alla vuxna över 20 år. En stor lättnad faktiskt. Julklappsspel ska vi däremot ha med dom vi träffar på julaftons kväll.



Ikväll bytte vi soffa och kunde titta på en i vår jämförelse jätteTV hemma hos sonen Andreas. Jag hade sällskap av katten Cozmo.


Allt för idag, imorgon är det lillejulafton, hej vad det går!

4 kommentarer:

 1. Gillar din tolkning massor!!! BG pappret är så läckert och passar perfekt. En klurig men rolig utmaning :-) Funderar på vad jag ska kunna hitta på :-) Brunkål har jag aldrig ätit,spännande! Äter man den till skinkan? Roligt att du har kvar tomtarna efter Haralds mamma, särskilt då hon målat dom. Vimplarna ser jätte fina ut. Hoppas du fotat hela och visar sen när dom fått den :-) Blev ingen knäck och inga mandlar idag.. imorgon kanske. Ha det gott :-) kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, ska bli kul att se vad du gör om du hinner med det. Ja, brunkål är nog skånskt, äter det till skinkan. Jag glömde fota vimplarna, kanske när hon får dem, brukar ju fota, men nu är jag extra virrig. Kram

   Radera
 2. Mmm, glöm inte att ta med lite brunkål till mig😁

  SvaraRadera