Translate

söndag 6 december 2015

Kalas

Kalas för Harald som fyller år på onsdag och ett 30-tal personer tryckte ihop sig i vår lilla lägenhet, det funkar även om det blir rörigt.


Fint kort från kusin Gun

Igår ägnade vi dagen åt att förbereda kalaset. Harald bestämmer alltid vilken mat han vill ha och i år var det Bakad potatis med olika röror. Vi funderade länge på hur detta skulle gå till att göra potatis till ca 40 personer utan varmluftsugn och Harald var nere och frågade på Ciabatta hur dom gör. Vi kunde baka potatisen igår och sedan bara värma dom i ugnen ca en halvtimme. Det fungerade eftersom vi hade öppet hus och dessutom blev det lite manfall. 


Igår gjorde jag också rörorna och bakade kakor. Jag hade bestämt mig för Glöggbrownie med pepparkakstryffel. Jag ville göra även glutenfritt och då bytte jag bara ut vetemjölet mot mandelmjöl och dom blev allra godast tyckte jag.  Jag serverade frysta hallon och jordgubbar samt vispgrädde till. Det blev bra.


Kanel och snömint strödde jag över.

Idag hade vi öppet hus från klockan två och det är alltid så roligt, alla blandas och ljudnivån är hög, den enda nackdelen är att jag aldrig hinner prata så mycket med alla.


Barnbarnet Jonathan kom på fm och fick adventskalenderpresenten som idag var en stor skumdelfin, men den hade blivit hård så han klagade.


Jag hade gjort tre olika röror, en tonfiskröra som var "sådär", en skinkröra som var god och en kycklingröra som var allra godast.


Problemet med allt är att det är så svårt att hitta plats, men det brukar ordna sig, ett extra rullbord från Ikea är till hjälp, här är det kaffetillbehören.

Lite bilder från kalaset


Haralds syster Inger med man Peter


Haralds dotter Maria och barnbarn Kristoffer


Dotter Mia, Hanna, Alva och Alice


Haralds barnbarn Ina, Tuva, Tilda och Alva


Haralds son Fredrik med fru JessicaMin systerson Thomas


Längst ner kusin Gun


Haralds barnbarn Emma


Sonen Joel med barnbarnen Wille och Ebba


Min scraphörna blev lekhörna


Svärdotter Ulle


Haralds syster Karin


Barnbarnet Charlie

Sönerna Joel och Andreas


Svågrar Peter och Dan
Så är det med pensionärsåldern, viner, presentkort, böcker och Haralds favoriter marsipan också en leksak. Leksaken har jag fått på mig några gånger och sedan kraschade den i köket, Harald har kul kan jag rapportera.

Nu sitter vi nöjda i soffan och tar igen oss, nu kan andra julförberedelser ta vid och jag kan kurera min förkylning.

8 kommentarer:

 1. Tack för en trevlig eftermiddag! Det var gott, trevligt och varmt ....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår det, svettig diskussion haha!

   Radera
 2. Du är duktig...vilken massa folk..blir trött bara av att titta på korten...hahaha...Grattis Harald i efterskott..Kram Gunnel

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, han tackar, men det är i förskott! Kram

   Radera
  2. Ja jag såg det nu när jag läste igen..skyller på den sena timman...:)

   Radera
 3. Åh!!! Underbara du vad du ordnar och grejar!!!! Ser så gott ut allt och trevligt sällskap!!!! Härlig familj ♡ Nu får du vila en stund innan du börjar med julens bestyr! Som jag redan hälsat på Facebook, Grattis till Harald! KRAM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Anna, ja jag gör mitt bästa och jag tycker det är roligt, älskar att se alla samlade! Kram

   Radera
 4. Tack - trevligt som vanligt! Kul att presenten uppskattades ;) Ha det gott, vi ses snart igen. Kram från mig

  SvaraRadera