Translate

tisdag 14 augusti 2018

Helsingborg

Idag skulle Boris in till Bilbesiktningen, jag hängde med in till Helsingborg och tog bussen vidare ner till centrum. Boris klarade sig galant genom besiktningen, skönt. Jag hade tid för en synundersökning och hade gott om tid på mig. Jag började med gott mod promenera omkring i centrum, det var riktigt längesedan och först var det rätt mysigt. Vi har bott i Helsingborg under många år, men jag längtar absolut inte tillbaka. Jag kollade butiker och upptäckte att det var mycket förändringar, det är bättre på Väla om man är ute efter att handla.


Jag gick först till Stadsparken som brukar vara fint och visst var det så, men inte som jag trodde riktigt.


Torkan har satt sina spår.



Eftersom jag hade gott om tid tänkte jag äta en dagens lunch någonstans och det blev på Olssons Skafferi vid Mariakyrkan.


Idag kunde jag välja restaurang själv, det blir alltid så svårt när maken är med eftersom vi tycker så olika om mat.


Detta ser inte så gott ut som det var, Pasta med pesto, tomat och kräftstjärtar, såå gott.


Stortorget med Kärnan.


Kullagatan där jag köpte några presenter. Upptäckte då att jag glömt föra över pengar så det räckte på mitt kort och fick lämna varorna och gå och ta ut kontanter. Just då började jag totalt tröttna på det hela och tyckte bara det var jobbigt.


Sundstorget med Dunkers Kulturhus, nu hade det också börjat regna.



Havet och färjorna är nära i centrum.




Till slut kom jag fram till anledningen till denna Helsingborgstripp, en synundersökning hos Specsavers. Jag går där bara för att det inte är så dyrt som optikerna i Höganäs, lite tråkigt tycker jag det är för de har inte så snygga bågar. Jag har fått såna där svarta saker som hela tiden rör sig i mitt synfält, jag vet att det är ofarligt, men det var ändå dags att göra en synundersökning. Jag hade försämrad syn, 4 år sedan sist och behövde starkare glas, jag har börjat märka det också. 


Då började eländet med att välja båge, jag är så smal över ögonpartiet och har inte så många val. Dessutom ser jag ju inte när jag provar, till slut tog jag bara ett par för att få det gjort. Inget roligt alls, just nu ångrar jag mig så. Några tusen till hade jag fått snyggare bågar, tror jag iallafall. De hade kampanj så jag fick ett par vanliga och ett par solglasögon för samma pris, det var ju bra.


Det svarar inte ofta iallafall.

2 kommentarer:

  1. En mysdag trots lite regn och strul m överföringar❤️ Tror du blir nöjd med dina nya glasögon bara du får dom och börjar använda dom! Men trist att det ska kosta så mycket 😕 Nä du mitt förstånd verkar helt ha tappat talförmågan, haha🙈😘 Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, jag hoppas verkligen det, men jag har onda aningar. Haha, du är för rolig, tappat talförmågen, ja, det har nog mitt också! Kram

      Radera